7. 4. 2012

Na kvalifikacijskem turnirju v Franciji slovenski mladinci premagali Romune in se uvrstili na EP

Moška mladinska reprezentanca Slovenije si je že pred zadnjim krogom kvalifikacijskega turnirja v Franciji zagotovila uvrstitev na letošnje EP v Turčiji. V drugem krogu so slovenski mladinci premagali vrstnike iz Romunije z 31:26 (17:12).

 

 

Slovenija - Romunija 31:26 (17:12)

 

Dreux - Športna dvorana Palais des sports Dreux, gledalcev: 300, sodnika: I. Covalciuc in A. Covalciuc (oba Moldavija).

 

Slovenija: Žitnik (6 obramb), Zaponšek (4 obrambe), Bradeško 1, Cehte 8, Cingesar 2, Fidel, Gorela, Gorenjak 2, Hrastnik, Lavrič, Nosan, Potočnik 5, Sendelbah 5, Šoštarič 7 (1), Špende, Žabič 1; trener: Slavko Ivezič.

 

Romunija: Makaria, Tenghea, Baican 3, Sandu 4, Mledenciu 4, Leordean 3, Halca 1, Grigoras 2, Acsinia, Somlea 4, Juverdianu 1, Szoke 2, Negru 2, Vancea; trener: Bibirig Leonard.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Romunija 3 (2).

 

Izključitve: Slovenija 8 minut, Romunija 4 minute.

 

 

 

Slovenska mladinska izbrana vrsta gre na julijsko evropsko prvenstvo v Turčiji! Varovanci Slavka Iveziča so z odliko odigrali tudi drugo srečanje kvalifikacijskega turnirja v francoskem Dreuxu in premagali Romune, ki so si po petkovi dobri predstavi proti francoski reprezentanci obetali, da se bo o potnikih za EP odločalo šele na nedeljskih zadnjih tekmah. Tako pa je že vse odločeno - domačini in Slovenci so si priigrali vozovnice za Ankaro.

 

 

Povedli so Romuni in minimalno prednost enega zadetka vzdrževali do 12. minute, ko so do  šestega izenačenja in prve prednosti prišli slovenski igralci. Do 20. minute so zaostanek enega zadetka uspešno lovili Romuni, nato pa je Šoštarič s svojim petim zadetkom (skupaj jih je v prvem delu dosegel kar sedem) prvič povedel Slovenijo v prednost s plus 2.

 

 

Zadnja tretjina prvega dela igre je bila v znamenju naših reprezentantov, ki so dvakrat povedli z razliko šestih zadetkov in ob odhodu v slačilnico vodili s petimi (17:12). V prvem polčasu je k visokemu vodstvu svojih pet zadetkov prispeval Cehte, ki se na prvi tekmi proti Madžarom sploh ni vpisal med strelce. V drugem polčasu so Romuni lovili Slovence vse do 55 .minute, ko so zaostajali za tri zadetke, a jim kaj več kot to ni uspelo.

 

 

Z dvema zaporednima zadetkoma je njihovo usodo zapečatil zanesljivi Sendelbah. Tekmo je dobila slovenska čvrsta obramba, ki je kompenzirala slabši dan obeh vratarjev, ki pa sta se izkazala na uvodni tekmi z Madžari. Pomembno je tudi, da so Slovenci imeli le tri tehnične napake.

 

 

Poleg Slovencev so bili v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja v Dreuxu uspešni tudi gostitelji Francozi, ki so bili boljši od Madžarov s 26:24 (11:10). Francija si je po drugi zaporedni zmagi (prav tako kot Slovenija) že pred zadnjim krogom zagotovila napredovanje na EP.

 

 

Ker si vozovnico za tekmovanje v Turčiji priigrata le prvi dve reprezentanci iz skupine, bo nedeljska tekma med še neporaženimi francoskimi in slovenskimi mladinci zgolj formalnost.

 

 

 

Izida 2. kroga: Francija - Madžarska 26:24 (11:10), Slovenija - Romunija 31:26 (17:12).

 

 

 

Vrstni red po 2. krogu: Slovenija 4 točke, Francija 4, Madžarska 0, Romunija 0.

 

 

 

SPORED IN IZIDI TEKEM REPREZENTANCE SLOVENIJE NA KVALIFIKACIJSKEM TURNIRJU V FRANCIJI ZA NASTOP NA EP 2012:

 

 

Petek, 6. april 2012, ob 18.30: Slovenija - Madžarska 25:22 (15:12)

 

 

Sobota, 7. april 2012, ob 20.00: Slovenija - Romunija 31:26 (17:12)

 

 

Nedelja, 8. april 2012, ob 16.30: Francija - Slovenija.