11. 4. 2012

Cimos z Bombačevim zadetkom tik pred koncem tekme do minimalne zmage v Mariboru

Na zaostali tekmi drugega kroga v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Maribor Branik in Cimos Koper. Minimalno zmago z zadetkom razlike so dosegli aktualni slovenski prvaki iz Kopra - na koncu je bilo v Mariboru 34:33 (19:14) za goste.

KONČNICA ZA PRVAKA - 2. KROG (zaostala tekma):

MARIBOR BRANIK - CIMOS KOPER 33:34 (14:19)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 200; sodnika: Teršek (Hrastnik) in Rižner (Dol pri Hrastniku).

Maribor Branik: Lončar, Kramar, Čudič, Silovšek, Mirković 5, Tarabochia 4, Svalina 6, Oštir, Špelić 5, Razgor, Pučnik 3, Fister, Lesjak, Šoštarič 1, Kleč 9, Špende.

Cimos Koper: Podpečan, Škof, Vran, Skoko 1, Brumen 13, Čemas, Bombač 6, Poklar, Džono, Krivokapić 6, Skube 2, Mlakar 2, Konečnik 1, Rapotec 3, Bundalo, Osmajić.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (3), Cimos Koper 5 (5).

Izključitve: Maribor Branik 4 minute, Cimos Koper 2 minuti.

Koprčani so generalko pred sobotnim derbijem s Celjani, ki bo zadnji preizkus pred evropskim dvobojem z Atleticom, vzeli skrajno resno. Udeleženci četrtfinala evropske lige prvakov so pobudo prevzeli že od prve minute, v osmi minuti pa je Matjaž Mlakar poskrbel za vodstvo s 7:4. Mariborčani, ki jim tudi tokrat še ni mogel pomagati poškodovani kapetan Simon Razgor, so se nato v nadaljevanju nekajkrat uspeli približati na gol zaostanka, za kaj več pa ni bilo moči oziroma je bilo storjenih preveč napak v napadu.

Gostje iz Kopra so ob razpoloženem vratarju Juretu Vranu, ki je v prvem polčasu zbral devet obramb, uspešno ustavljali mariborski napad ter sami zadevali na drugi strani. Tako so razliko do konca polčasa povišali na pet golov (19:14). Drugi polčas so bolje začeli varovanci domačega trenerja Marka Šibile, saj so v 40. minuti z zadetkom Mata Svaline izenačili na 22:22. Domačini so z aktualnimi državnimi prvaki stik držali do 49. minute, ko je Dean Bombač zadel za 26:29, Matjaž Brumen (s 13 zadetki prvi strelec tekme) pa je v naslednjem napadu povišal na plus štiri.

Vendar pa so gostitelji poskrbeli za zanimivo končnico, saj je Svalina v 54. minuti zadel za 29:30. Nekaj manj kot dve minuti pred koncem je Marko Tarabochia z uspešno izvedeno sedemmetrovko celo izenačil na 32:32. Dvajset sekund pred koncem (pri 33:33) je gostujoči trener Fredi Radojkovič vzel minuto odmora, Bombač pa je le nekaj sekund pred koncem postavil končnih 34:33 za Cimos.

TRENUTNI VRSTNI RED:

Gorenje Velenje - 45 točk

Celje Pivovarna Laško - 39 točk

Cimos Koper - 33 točk

Trimo Trebnje - 24 točk

Maribor Branik - 17 točk

Krško - 17 točk.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2011/12 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)