12. 4. 2012

Žrebanje skupin za letošnje evropsko prvenstvo v Turčiji za mladince bo v petek na Dunaju

Na sedežu EHF na Dunaju bo v petek, 13. aprila 2012, žrebanje skupin za evropsko prvenstvo za mladince (U-20) v Turčiji. Slovenija je pred žrebanjem razvrščena v četrti boben.


Žrebanje se bo začelo ob 11.30 v prostorih Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju, šestnajst reprezentanc pa je razdeljenih v štiri bobne. Slovenki mladinci so v četrtem (zadnjem) bobnu, v katerem so poleg njih še Švica, Rusija in Češka.


Evropska zveza je nosilce za žrebanje skupin za EP 2012 postavila na osnovi dosežkov na nedavnih kvalifikacijskih turnirjih in evropskega prvenstva za kadete pred dvema letoma. Nosilci (boben številka 1) so Hrvaška, Španija, Danska in Nemčija.


Letošnje evropsko prvenstvo bo gostila Turčija, tekmovanje šestnajstih najboljših reprezentanc pa bo potekalo med 5. in 15. julijem. Neposredno uvrstitev na zaključno tekmovanje so si priigrale tri reprezentance: Turčija kot gostiteljica EP ter Hrvaška in Španija kot najboljši ekipi na kadetskem evropskem prvenstvu pred dvema letoma.


Poleg teh treh reprezentanc si je nastop v Turčiji skozi kvalifikacije priigralo še 13 ekip: osem zmagovalcev osmih kvalifikacijskih skupin (Danska, Nemčija, Francija, Norveška, Švedska, Portugalska, Islandija, Poljska) in pet drugouvrščenih reprezentanc s kvalifikacijskih turnirjev 1 do 5 (Rusija, Češka, Slovenija, Srbija, Švica).



Bobni pred žrebanjem skupin za EP 2012 za mladince:


Boben 1:
Hrvaška, Španija, Danska, Nemčija


Boben 2: Francija, Norveška, Švedska, Poljska


Boben 3: Islandija, Portugalska, Turčija, Srbija


Boben 4: Švica, Slovenija, Rusija, Češka.