21. 4. 2012

Cimos z odlično igro v fantastičnem vzdušju v Bonifiki spravil na kolena sloviti Atletico

Rokometaši Cimosa so v evropski ligi prvakov poskrbeli še za en vrhunski dosežek. Koprčani so na prvi četrtfinalni tekmi po odlični igri v fantastičnem vzdušju v Bonifiki premagali sloviti Atletico Madrid s 26:23 (13:12). Povratna tekma bo v soboto, 28. aprila 2012, ob 20.15 v Madridu.

 

 

Cimos Koper – Atletico Madrid 26:23 (13:12)

 

Koper – Dvorana Bonifika, gledalcev: 3500, sodnika: Gjedin in Hansen (oba Danska).

 

Cimos Koper: Škof (15 obramb), Vran, Skoko 2, Dobelšek, Brumen 5 (1), Čemas, Bombač 2, Poklar, Džono, Krivokapić 5, Skube 5, Mlakar 1, Konečnik 1, Rapotec 5, Bundalo, Osmajić.

 

Atletico Madrid: Hombrados (5 obramb), Šterbik (6 obramb), Fernandez 4, Guardiola 1, Markussen 1, Aguinagalde 3, Davis 3, Abalo 4, Rodriguez 2, Canellas, Jurkiewicz 1, Entrerrios, Dinart 1, Lazarov 3 (1).

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 2 (1), Atletico Madrid 1 (1).

 

Izključitve: Cimos Koper 14 minut, Atletico Madrid 6 minut.

 

Rdeča kartona: Osmajić (Cimos Koper, 51. minuta), Aguinagalde (Atletico Madrid, 58. minuta).

 

 

 

Pred tekmo je svojo igralsko kariero tudi uradno končal Zoran Jovičić, nekdanji reprezentant Slovenije in zdajšnji pomočnik glavnega trenerja Fredija Radojkoviča pri Cimosu. Ob slovesu v dresu s številko 37 je dobil darilo iz rok direktorja domačega kluba Aleša Koršiča, dosegel pa je tudi zadnji zadetek v karieri, ko je streljal sedemmetrovko in v vratih skupaj premagal Gorazda Škofa in Jureta Vrana.

 

 

Začetek tekme v nabito polni Bonifiki je pripadel gostitelj, ki so po dveh zadetkih Bojana Skoka in enem Robija Konečnika že v četrti minuti vodili kar s 3:0. Toda trikratni evropski prvaki iz Španije so dve minuti kasneje poskrbeli za izenačenje na 3:3, s še dvema zadetkoma (skupaj pet zapored) pa so v enajsti minuti povedli s 5:3.

V naslednjih minutah je imela ekipa trenerja Talanta Dušebajeva ves čas zadetek ali dva prednosti, toda pri vodstvu Atletica z 8:6 je sledil nov preobrat. Rokometaši Cimosa so naredili delni izid 3:0 in si v 21. minuti znova priigrali minimalno vodstvo (9:8). V koprskih vratih je blestel Gorazd Škof, ki je v prvih tridesetih minutah zbral devet obramb in je bil poleg dobre igre domačega moštva v obrambi najzaslužnejši za ugoden izid.

 

 

Po vodstvu Špancev z 10:9 so gostitelji spet dosegli tri zadetke zapored in si po zadetku Matjaža Brumna priigrali vodstvo z 12:10 v 26. minuti, enaka razlika pa je bila tudi dve minuti pred koncem prvega polčasa (13:11). Krilni igralec Luc Abalo je s svojim četrtim zadetkom znižal na 12:13, Atletico Madrid pa kljub igralcu več (izključen je bil Vladimir Osmajić) do odhoda na odmor ni uspel izenačiti.

 

 

V uvodnih minutah drugega polčasa so Koprčani dvakrat povedli s plus dva (14:12, 15:13), a so jih gostje ujeli pri 15:15. Sledila so še štiri izenačenja, zadnje pa je bilo pri izidu 20:20 v 46. minuti, ko je s črte sedmih metrov zadel Kiril Lazarov. Škof je še naprej blestel v vratih, prav tako je Cimos vrhunsko igral v obrambi, v napadu pa so Matjaž Brumen, Milorad Krivokapić, Sebastjan Skube in Uroš Rapotec (vsak po pet zadetkov) pridno polnili Atleticovo mrežo.

V 51. minuti je moral zaradi tretje izključitve z igrišča Vladimir Osmajić, odločilno prednost pa si je ekipa trenerja Fredija Radojkoviča priigrala med izključitvijo Tineta Poklarja. Z igralcem manj je domače moštvo doseglo dva zadetka (Skube, Krivokapić) in v 56. minuti je imel Cimos prvič tri zadetke prednosti (24:21). V naslednji minuti so Primorci zapravili priložnost za še višje vodstvo, kajti Brumen ni izkoristil sedemmetrovke.

 

 

Po zadetku Julena Aguinagaldeja za zmanjšanje zaostanka na 22:24 je bil isti igralec v 58. minuti izključen (neposredni rdeči karton) zaradi grobega prekrška nad Skubetom. Toda danska sodnika sta zadetek, ki ga je Skube dosegel ob prekršku nad njim, priznala in Cimos je povedel s 25:22. V predzadnji minuti je zadel še Dean Bombač za 26:22, končni izid 26:23 pa je tik pred koncem tekme postavil Edu Fernandez.

 

 

Povratna tekma bo v soboto, 28. aprila 2012, v Madridu.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)