23. 4. 2012

Slovenski srednješolci in srednješolke peti na svetovnem prvenstvu v Varaždinu na Hrvaškem

Na svetovnem prvenstvu srednješolskih ekip v Varaždinu na Hrvaškem sta se odlično odrezala tudi slovenska predstavnika. Tako gimnazija Ptuj (fantje) kot gimnazija Šiška (dekleta) sta osvojili peti mesti na svetu.

 

 

Slovenijo sta na svetovnem prvenstvu pri naših južnih sosedih v Varaždinu zastopali gimnazija Ptuj pri fantih in gimnazija Šiška pri dekletih. Obe ekipi sta v konkurenci 19 srednjih šol osvojili peti mesti.

 

 

Dekleta, ki jih že vrsto let vodi Sonja Čotar, nekoč sijajna organizatorka igre ter nekdanja jugoslovanska in slovenska reprezentantka, so na tekmi za končno peto mesto premagala ekipo iz Turčije (25:23).

 

 

Fantje z gimnazije Ptuj so na tekmi za peto mesto premagali Češko (32:24). Zanimivo je, da sta v obeh kategorijah slavili francoski ekipi. Francozinje so v finalu ugnale Brazilijo (25:23), Francozi pa Nemčijo (30:28).

 

 

Omeniti velja, da je bil v okviru srednješolskega svetovnega prvenstva opravljen tudi projekt EHF za mlade sodnike. Uspešno sta ga opravili Tamara Bregar in Klavdija Zorko, ki sta nato sodila finalno tekmo deklet. Na tekmovanju sta sodili tudi Anja Košir in Maja Pavlin.

 

 

Več informacij o tekmovanju je moč dobiti na spletni strani  http://isf-handball2012.org/ . Obširno fotogalerijo je objavila tudi spletna stran Šport mladih  www.sportmladih.net

 

 

 

EKIPA GIMNAZIJE ŠIŠKA:

 

 

Igralke: Ana Čačič, Kaja Černetič, Manca Jurič, Jana Košir, Nika Petauer, Julija Prepeluh, Žaklin Strnad, Metka Škrabar, Ana Zrimšek, Nina Zulič, Leja Kec, Jona Senčur, Nika Kastelic, Katra Štular.

 

 

Vodstvo reprezentance: Sonja Čotar (trenerka), Saša Vesel (vodja ekipe), David Sok (fizioterapevt).

 

 

 

 

EKIPA GIMNAZIJE PTUJ:

 

 

Igralci: Marko Žuran, Davorin Levanič, Filip Jerenec, Tomaž Cvetko, Rok Cvetko, Tomas Bedrač, Tilen Bezjak, Nejc Lukežič, Marin Matic, Filip Bombek, Igor Ranfl, Jerenj Hajdinjak, Luka Reisman, Jure Hržič.

 

 

Vodstvo reprezentance: Tomaž Zemljič (trener), Branimir Rokavec (vodja ekipe), Suzana Maltar.