27. 4. 2012

Cimos bo v soboto v Madridu lovil vozovnico za zaključni turnir lige prvakov v Kölnu

Igralci Cimosa bodo v soboto, 28. aprila 2012, v Madridu odigrali povratno četrtfinalno tekmo v evropski ligi prvakov. Tekma s španskim klubom Atletico Madrid se bo začela ob 20.15, Koprčani pa imajo tri zadetke prednosti (26:23) iz domače Bonifike.

 

 

S fantastično predstavo v Bonifiki, v kateri so spravili na kolena favorizirani Atletico Madrid, so se rokometaši Cimosa približali velikemu podvigu - uvrstitvi na zaključni turnir najboljših štirih klubov v Evropi, ki ga bo spet gostilo nemško mesto Köln. A med najboljše štiri želijo tudi Španci, sicer trikratni prvaki Evrope, ki so se v zadnjih dveh sezonah dvakrat uvrstili nanj.

 

 

"Težko je reči, ali so trije zadetki prednosti dovolj za napredovanje. V rokometu je vse mogoče, zato tudi deset golov ni zagotovilo za skupno zmago. S španskim klubom se ne moremo primerjati, saj je na domači in mednarodni sceni osvojil vse možne lovorike. A na igrišču ne šteje preteklost. Na terenu bosta ekipi, ki imata enak cilj - uvrstitev med najboljše štiri klube v Evropi," meni Cimosov trener Fredi Radojkovič, ki tudi tokrat verjetno ne bo mogel računati na poškodovanega krilnega igralca Jureta Dobelška (prst na roki).

 

 

Pred povratno tekmo v dvorani Vistalegre, v kateri bodo imeli podporo s tribun tudi Koprčani (več kot 50 navijačev), je organizator igre Dean Bombač prepričan, da lahko še enkrat presenetijo Atletico. "Verjamem, da še nismo rekli zadnje besede v Evropi. Če smo Špance premagali v Kopru, ne vidim nobenega razloga, da jih ne bi tudi v Madridu. Z zmago proti Špancem smo si na naša ramena spet naložili veliko breme, a ponuja se nam priložnost za vrhunski dosežek," napoveduje Dean Bombač.

Cimosov igralec Milorad Krivokapić je na prvi tekmi v Kopru dosegel pet zadetkov, pred povratno tekmo v glavnem mestu Španije pa pravi: "Čaka nas še težje delo kot pred domačimi gledalci. Toda če bomo ponovili igro iz Bonifike, je vse mogoče." Krivokapić je prepričan, da lahko Cimos prikaže še boljšo predstavo: "Niti zmaga proti Atleticu ne pomeni, da smo odigrali najboljšo tekmo, kajti vedno lahko igramo še boljše. Že v Kopru smo dokazali, da se lahko enakovredno kosamo s takšno vrhunsko ekipo, zdaj pa moramo to potrditi še v Madridu."

 

 

Optimistično je razpoložen tudi krožni napadalec Bojan Skoko. "Že večkrat v letošnji sezoni smo dokazali, da se lahko tudi na gostovanjih najmanj enakovredno kosamo z najboljšimi evropskimi klubi. Upam, da bomo to potrdili tudi v Madridu, čeprav se vsi dobro zavedamo, da nas čaka izredno težka naloga. Toda sposobni smo pripraviti še eno presenečenje, čeprav je jasno, da je Atletico pred svojimi gledalci absolutni favorit," ocenjuje Bojan Skoko in dodaja: "V sodobnem rokometu so lahko trije zadetki prednosti hkrati veliko in malo."

Fantastični vratar Gorazd Škof je prejšnjo soboto v Bonifiki znova potrdil svoje mojstrstvo in je prispeval velik delež k Atleticovemu porazu. "Že pred prvo tekmo so bili Španci favoriti, po porazu v Kopru pa so še pod večjim pritiskom. Zanje bi bila neuvrstitev na zaključni turnir v Kölnu prava katastrofa, a v rokometu se je že večkrat pokazalo, da je težko loviti že zadetek zaostanka, kaj šele tri ali štiri. Svoje sanje smo uresničili že z zmago v Kopru, kljub temu pa lahko sanjamo tudi o uvrstitvi na "final four". Upam, da se nam bodo uresničile še ene sanje," pravi Gorazd Škof.

 

 

Tekma Atletico Madrid - Cimos Koper bo v soboto, 28. aprila 2012, ob 20.15. Sodila jo bosta Francoza Olivier Buy in Stevann Pichon, delegata pa bosta Danec Bjarne Munk Jensen in Portugalec Antonio Goulao.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)