28. 4. 2012

Igralci Celja Pivovarne Laško izgubili v Gummersbachu in ostali brez evropskega finala

Na povratni polfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalcev so rokometaši Celja Pivovarne Laško izgubili proti Gummersbachu v Nemčiji s 25:32. Celjani so prvo tekmo v Zlatorogu dobili z enako razliko (34:27), a so v finale napredovali Nemci zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh.

 

 

Gummersbach - Celje Pivovarna Laško 32:25 (16:9)

 

Gummersbach - Dvorana Eugen Haas, gledalcev: 1800, sodnika: Pedersen in Mortensen (oba Danska).

 

Gummersbach: Somić, Rezar (15 obramb), Schindler 1, Anić 1, Krause, Putics 6, Wiencek 1, Lützelberger 4, Eisenkrätzer, Mahe 4 (2), Pfahl 9, Gaubatz, Šprem 1, Zrnić 5 (1).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić (12 obramb), Skok, Potočnik, Mlakar 2, Marguč 3, Žuran 5, Razgor, Toskić 2, Poklar 2, Poteko, Metličić 4, Zelenović 1, Žabič, Mačkovšek 1, Žvižej 6 (3).

 

Sedemmetrovke: Gummersbach 4 (3), Celje Pivovarna Laško 3 (3).

 

Izključitve: Gummersbach 10 minut, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

 

 

 

Celjani so v peti minuti tekme v Nemčiji povedli z 2:1, a po izenačenju na 2:2 je moral za dve minuti na kazensko klop gostujoči igralec Alem Toskić. To so gostitelji dobro izkoristili, z igralcem več dosegli tri zadetke in povedli s 5:2. Nato je Gummersbach vodil že s 6:2 in celjski trener Vladan Matić je zahteval minuto odmora.


 

Čeprav gostujoča obramba nato ni delovala na visoki ravni, so se pivovarji približali le na zadetek zaostanka, toda kmalu je nemški klub spet vodil s plus štiri. V 23. minuti je ekipa trenerja Emirja Kurtagića povedla s petimi zadetki prednosti, vendar je Gašper Marguč z dvema zaporednima zadetkoma uspel nekoliko omiliti visok zaostanek.


 

Kljub pogostim menjavam celjska igra nikakor ni stekla, kar se je poznalo tudi pri rezultatu. Gummersbach je imel že pred koncem prvega polčasa kar osem golov naskoka (16:8), ekipi pa sta odšli na odmor z vodstvom Nemcev s 16:9.

Drugi polčas so pivovarji začeli precej bolje, v vratih pa sta se izkazala tako Aljoša Rezar (Gummersbach) kot Dejan Perić (Celje Pivovarna Laško). Sredi drugega polčasa so igralci trenerja Vladana Matića zaostajali le za tri zadetke (17:20 v 44. minuti) in kazalo je, da se bodo napredovanja v finale evropskega pokala pokalnih zmagovalcev veselili Celjani.

 

 

Toda Gummersbach, ki je trenutno na enajstem mestu v nemški ligi, je v zadnjem delu tekme podvojil svojo prednost (na šest zadetkov) in obetala se je dramatična končnica. Dobre štiri minute pred koncem je nemška ekipa z igralcem manj povedla s sedmimi zadetki razlike (28:21), enak zaostanek pa so imeli Celjani še nekajkrat (23:30, 24:31, 25:32).

 

 

Slabi dve minuti pred koncem je bil izključen Alem Toskić, ob številčni prednosti pa je za Gummersbachovo vodstvo z 32:25 zadel Vedran Zrnić. Nato je sledila še izključitev na strani gostiteljev, Celjani pa so namesto vratarja poslali v polje še enega igralca. A do konca niso uspeli izpeljati pravega napada, strel z devetih metrov po izteku igralnega časa pa ni našel poti do mreže in Slovenci so ostali brez napredovanja v evropski finale.

 

 

V finalu pokala pokalnih zmagovalcev se bo Gummersbach pomeril z nemškim klubom Flensburg. Ta je sicer na povratni tekmi proti Aragonu v Španiji izgubil z 31:34 (13:16), a je na prvi tekmi pred domačimi gledalci zmagal z 39:30 (19:13).