2. 5. 2012

Polfinalna para zaključnega turnirja lige prvakov sta Füchse Berlin - Kiel in Atletico - Koebenhavn

Znana sta polfinalna para zaključnega turnirja evropske lige prvakov, ki bo 26. in 27. maja v dvorani Lanxess Arena v Kölnu. To sta Füchse Berlin - Kiel in Atletico Madrid - Koebenhavn, izžrebali pa so tudi gostitelje prvih finalnih tekem v ostalih treh evropskih pokalih v moški konkurenci.

Köln, ki bo zadnji vikend v maju spet gostitelj zaključnega turnirja najboljših štirih klubov v letošnji ligi prvakov, je bil tudi prizorišče žrebanja polfinalnih parov. Kroglice so odločile, da se bosta v polfinalu (sobota, 26. maja 2012) med pomerila nemška kluba Füchse Berlin in Kiel, isti dan pa še španski Atletico Madrid in danski Koebenhavn.

V nedeljo, 27. maja 2012, bo najprej na sporedu tekma polfinalnih poražencev za končno tretje mesto, nato pa še zadnje dejanje letošnje sezone v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju - boj za naslov prvaka Evrope med zmagovalcema polfinalnih dvobojev.

Poleg polfinalnih parov v ligi prvakov so izžrebali tudi gostitelje prvih finalnih tekem v ostalih treh evropskih pokalnih tekmovanjih v moški konkurenci. Na prvih finalnih dvobojih, ki bodo na sporedu 19. ali 20. maja (povratni 26. ali 27. maja 2012), bodo v vlogi domačih klubov francoski Dunkerque (pokal EHF), nemški Gummersbach (pokal pokalnih zmagovalcev) in grški Diomidis Argous (pokal challenge).

LIGA PRVAKOV – POLFINALNA PARA:

Füchse Berlin (Nemčija) - Kiel (Nemčija)

Atletico Madrid (Španija) - Koebenhavn (Danska)

POKAL EHF – FINALE, PRVA TEKMA:

Dunkerque (Francija) - Göppingen (Nemčija)

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV – FINALE, PRVA TEKMA:

Gummersbach (Nemčija) - Flensburg (Nemčija)

POKAL CHALLENGE – FINALE, PRVA TEKMA:

Diomidis Argous (Grčija) - Wacker Thun (Švica)

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)