4. 5. 2012

Finale lige prvakinj: Györi ETO in Budućnost v boju za naslov prvaka Evrope

V finalu letošnje evropske lige prvakinj se bosta pomerila madžarska ekipa Györi ETO in črnogorska Budućnost. Prva tekma bo v soboto, 5. maja 2012, v Veszpremu, povratna pa naslednjo nedeljo (13. maj) v Podgorici.

Prve finalne tekme igralke madžarskega kluba ne bodo odigrale v svoji dvorani, kajti njena kapaciteta ne zadošča zaradi velikega zanimanja za ogled dvoboja z Budućnostjo. Zato bodo Črnogorke gostile v dvorani Veszprem Arena, ki sprejme več kot 5000 gledalcev, a je tudi ta že nekaj časa razprodana.

Doslej niti igralke ekipe Györi ETO niti Budućnosti še niso osvojile naslova evropskih prvakinj. Poleg tega Črnogorke še nikoli do letošnje sezone niso igrale v finalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, za Madžarke pa je to drugi finale. V prvem so v sezoni 2008/09 klonile proti Viborgu s skupno razliko v zadetkih 50:49 – na Danskem so zmagale s 26:24, doma pa izgubile 23:26.

V finalu bo v dresu madžarskega kluba nastopila tudi slovenska reprezentantka Ana Gros, poleg nje pa še dve nekdanji Krimovi igralki Andrea Lekić in Katalin Palinger. Za Budućnost bosta prav tako igrali nekdanji članici Krima Dragana Cvijić in Dijana Jovetić (prej Golubić).

FINALE LIGE PRVAKINJ:

PRVA TEKMA:

sobota, 5. maj 2012, ob 17.15: Györi ETO - Budućnost

POVRATNA TEKMA:

nedelja, 13. maj 2012, ob 19.00: Budućnost - Györi ETO

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)