21. 5. 2012

Združenje rokometnih prvoligašev ostalo brez dosedanjega predsednika Staneta Ostreliča

Stane Ostrelič je na konferenci Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije odstopil s položaja predsednika. Njegovega naslednika bodo slovenski moški prvoligaški klubi izbrali na svojem naslednjem srečanju, ki bo v četrtek, 31. maja 2012, v Velenju.

 

 

Na današnji konferenci Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije je Stane Ostrelič ponudil svoj odstop z mesta predsednika. Predstavniki klubov (brez ekipe Herz Šmartno, ki se poslavlja od prvoligaške konkurence; Maribor Branik je za glasovanje pooblastil enega izmed drugih klubov) so Ostreličev predlog sprejeli.

 

 

Ostrelič se je pred tremi tedni sporazumno razšel tudi z rokometnim klubom Gorenje Velenje, v katerem je direktorsko funkcijo opravljal štiri leta. Že takrat je napovedal, da bo dal na razpolago svoj mandat tudi v prvoligaškem združenju in da bodo o tem odločili klubi, kar se je na današnji konferenci tudi zgodilo.

 

 

Združenje bo novega predsednika dobilo na svojem naslednjem srečanju, ki bo v četrtek, 31. maja 2012, v Velenju. Isti dan bosta v Velenju še dva pomembna rokometna dogodka: po seji združenja prvoligašev bo najprej skupščina Rokometne zveze Slovenije, ob 18. uri pa v Rdeči dvorani še kvalifikacijska tekma ženskih članskih reprezentanc Slovenije in Švedske za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem.