22. 5. 2012

Cimosov igralec in reprezentant Sebastian Skube podpisal dveletno pogodbo s celjskim klubom

Sebastian Skube, srednji zunanji igralec in reprezentant Slovenije, po koncu letošnje sezone zapušča Cimos iz Kopra. 25-letni Skube je podpisal dveletno pogodbo s Celjem Pivovarno Laško, s celjskim klubom pa bo v naslednji sezoni igral tudi v evropski ligi prvakov.

 

 

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je po madžarskem reprezentantu Mateju Lekaiju sklenil pogodbo še z odličnim slovenskim reprezentantom in srednjim zunanjim igralcem Sebastianom Skubetom, ki se sijajno znajde tudi na obeh preostalih zunanjih položajih. 25-letni Skube bo v Celju nastopal od sezone 2012/13 dalje, pred tem je dve leti igral v Kopru, kamor je leta 2010 prišel iz matičnega kluba v Trebnjem. Velja za enega najboljših slovenskih srednjih zunanjih igralcev, po katerem je veliko povpraševanje tudi v Evropi, najbolj pa se je za njegove usluge zanimal francoski Montpellier.

 

 

A 189 centimetrov visoki in 87 kilogramov težki Skube se je odločil za Celjane, s katerimi bo v naslednji sezoni igral tudi v evropski ligi prvakov. Z odličnimi igrami si je izboril tudi igranje v reprezentanci Slovenije, za katero je z dvajsetimi leti debitiral leta 2007. Za izbrano vrsto je do sedaj zbral 57 nastopov in dosegel 129 zadetkov, od tega na zadnjem evropskem prvenstvu v Srbiji na sedmih tekmah 18 golov. Za Cimos je v ligi prvakov zabil kar 42 zadetkov, v državnem prvenstvu pa 83.

Sebastian Skube: "Zelo vesel sem, da prihajam v Celje. Gre za klub z izjemno tradicijo, rezultati ter ugledom v Evropi. Celje ima tudi sijajno vizijo za prihodnost in vesel sem, da me klub vidi v njej in da bom lahko del tega. Na vseh frontah se bomo borili za najvišja mesta, tako da športnega motiva in borbe ne bo manjkalo. Čaka nas boj za naslov državnega prvaka ter nastop v ligi prvakov, ki sem jo lahko okusil že v tej sezoni. Gre za resnično tekmovanje najvišjega nivoja in vem, da je celjski klub sposoben uspešno nastopati v tako zahtevnem tekmovanju. Na nas pa je, da bomo to dokazali ter uspešno nastopali tako na evropskem kot tudi domačem prizorišču. Komaj čakam začetek naslednje sezone in le še enkrat lahko rečem, da sem vesel, da bom del te zgodbe."

 

 

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: "Z Lekaijem in sedaj Skubetom smo se zelo okrepili na poziciji srednjega zunanjega igralca. Sebastiana spremljam že dolgo, ko je bil še mlajši in že takoj na prvi pogled mi je bila njegova igra všeč. Je izjemno hiter, zelo močan v preigravanju, z odličnim pregledom nad igro. Gre za vsestranskega igralca, ki ga lahko koristimo na vsaj dveh pozicijah, torej srednjega in levega zunanjega. Še posebej mi je všeč, da ima kljub mladosti izkušnje, da povleče voz, da umiri igro, naredi prekršek, da poda na krilo, preigra ena na ena, torej da naredi za nasprotnika kakšno nepričakovano potezo. To je točno tip igralca, ki smo ga to sezono pogrešali in smo imeli kar veliko težav v igri ena na ena. S Sebastianom smo oziroma bomo v tem segmentu igre ogromno pridobili, poleg tega pa je slovenski igralec, slovenski reprezentant, relativno še vedno mlad, ki pa prihaja v najboljša rokometna leta. Z njim nadaljujemo z našo politiko, da pripeljemo mlajše igralce, ki se bodo pri nas dokončno oblikovali v rokometne zvezde."