24. 5. 2012

Selektor moške reprezentance Boris Denič objavil seznam 21 igralcev za tekmi s Portugalci

V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji leta 2013 se bo moška članska reprezentanca Slovenije pomerila s Portugalsko. Selektor Boris Denič je objavil seznam 21 igralcev za dvoboja s Portugalci, ki bosta 9. in 16. junija 2012.

 

 

Igralci in člani strokovnega vodstva reprezentance se bodo zbrali v sredo, 30. maja, ob 13. uri v hotelu Dobrava v Zrečah. Poleg treningov bodo v soboto, 2. junija, v Balatonfuredu odigrali tekmo z domačo reprezentanco Madžarske, poleg priprav v športni dvorani v Zrečah pa bodo drugi del treningov (od 6. junija dalje) opravili v Stožicah.

 

 

Po prvi tekmi s Portugalsko (sobota, 9. junij, ob 15. uri v Stožicah) se bodo priprave nadaljevale v Zrečah, odhod proti Guimaraesu pa bo v petek, 15. junija. Dan pozneje bo ob 16. uri po slovenskem času povratna kvalifikacijska tekma Portugalska - Slovenija.



Na Deničevem seznamu seveda ni treh poškodovanih igralcev (Jure Natek, Vid Kavtičnik, Nenad Bilbija), prav tako ne Matjaža Brumna, ki je tako sam želel. Na tekmi z Madžarsko ne bo Miha Žvižeja, Dragana Gajiča in Primoža Prošta, ki imajo klubske obveznosti. Prav tako ne bo tudi Petra Puclja iz zdravstvenih razlogov.



Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Na seznamu ni večjih presenečenj. Novo ime je Mario Šoštarič, ki pa je bil član vseh mlajših reprezentančnih selekcij. Tokrat ne bom mogel računati na krožnega napadalca Petra Puclja, ki iz zdravstvenih razlogov ni sposoben za velike napore. Matjaž Brumen je sam dejal, da naj nanj ne računamo tako v kvalifikacijah proti Portugalski kot na SP v Španiji. Tekma proti Madžarski bo generalka za dvoboja s Portugalsko, pokazala pa bo dobre in slabe strani v naši igri."

 

 

 

VABLJENI IGRALCI:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BUNDALO Uroš Cimos Koper
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Gorenje Velenje
GABER Matej Gorenje Velenje
GAJIČ Dragan Montpellier (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Celje Pivovarna Laško
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
MIKLAVČIČ David Gorenje Velenje
PROŠT Primož Montpellier (Francija)
PUCELJ Peter Gorenje Velenje
SKOK Matevž Celje Pivovarna Laško
SKUBE Sebastian Cimos Koper
ŠKOF Gorazd Cimos Koper
ŠOŠTARIČ Mario Maribor Branik
ŠPILER David Zagreb (Hrvaška)
SUŠIN Jure Trimo Trebnje
ZORMAN Uroš Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško
ŽVIŽEJ Miha Bjerringbro-Silkeborg (Danska)

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
KADRIJA Sokol maser
ČAJAVEC Rudi zdravnik
STANIČ Radivoje tehnični vodja
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance