3. 6. 2012

Reprezentanti in reprezentantke v ponedeljek na človekoljubni prireditvi v Rdeči dvorani v Velenju

V Rdeči dvorani v Velenju bo v ponedeljek, 4. junija 2012, od 17. do 19. ure človekoljubna prireditev, na kateri bodo sodelovali tudi slovenski rokometni reprezentanti in reprezentantke. Naslov dogodka je "Z rokometom pomagamo otrokom".

 

 

Od slovenskih rokometnih reprezentantov bodo na prireditvi z rokometnimi in glasbenimi delavnicami sodelovali Uroš Zorman, Dragan Gajič, Marko Bezjak, Jure Dolenec in Matevž Skok. Barve slovenske ženske izbrane vrste bodo zastopale Ana Gros, Neli Irman, Branka Zec in Nina Jeriček.

 

 

Na evropskem rokometnem prvenstvu v Srbiji je letos januarja Hummel, vrhunska danska športna blagovna znamka, začela s humanitarno akcijo Karma United – Združeni v športu spreminjamo svet. Več kot 50 igralcev iz vse Evrope, ki so na prvenstvu nosili po oranžni barvi prepoznaven model športnih copat Karma Rebel, je zbiralo Karma točke.

 

 

Akciji se je pridružil tudi Hummel Slovenija in za našo državo so Karma točke zbirali reprezentanti Uroš Zorman, Dragan Gajič, Jure Dobelšek, David Miklavčič in Gorazd Škof. Skupaj so jih zbrali več tisoč, kar pomeni, da bo blagovna znamka Hummel podarila 40 kompletov športne opreme v dobrodelne namene Belemu obroču Slovenije, otrokom, žrtvam kaznivih dejanj.

 

 

Slovesna primopredaja bo v okviru izjemnega dobrodelnega dogodka, ki ga podpirajo tudi številni znani Slovenke in Slovenci, v ponedeljek, 4. junija 2012, od 17. do 19. ure, v Rdeči dvorani v Velenju. Dogodek sta omogočila Mestna občina Velenje in župan Bojan Kontič.

 

 

Humanitarni dogodek, na katerem bomo zbirali sredstva za nakup šolske opreme za otroke, ki so pod okriljem Belega obroča Slovenije, podpirajo številni sponzorji in mediji. Prireditev bo vodil radijski voditelj in animator Tony Carter.

 

 

Dogajanje: Med igriščem in tribunami bomo v Rdeči dvorani pripravili štiri stojnice, dve delavnici pa bosta še na igrišču, kjer bo potekalo druženje z rokometaši in se bodo lahko obiskovalci poizkusili tudi v metu na gol. Prva stojnica bo promocijska stojnica Belega obroča Slovenije, na kateri bomo s promocijskimi materiali predstavili institucijo in svoje delo. Na tej stojnici bo sodelovala tudi policija.

 

 

Na naslednjih dveh stojnicah bomo imeli bele majice z logotipi sponzorjev in Belega obroča Slovenije, ki jih bodo podpisovali člani slovenske rokometne reprezentance in znani, ki se bodo udeležili dogodka. Na četrti stojnici bo potekala nagradna igra Hummel, kjer bodo lahko obiskovalci izpolnili nagradni kupon in s tem sodelovali v nagradni igri. V drugi polovici srečanja bo potekalo žrebanje praktičnih nagrad Hummel in drugih sponzorjev.

 

 

Drugi del dogajanja bo potekal na parketu, kjer stojita dva gola (na sredini je oder za nastopajoče). Na vsaki strani dvorane se lahko gostje poizkusijo v metu na gol in se z reprezentanti fotografirajo. Na parket lahko grejo le posamezniki oblečeni v športno obutev.

 

 

Vstopnine ni. Plača se simbolična dva evra oziroma kolikor kdo zmore za posamezno majčko. Sredstva so namenjena za nakup šolske opreme za varovance Belega obroča Slovenije, otrok, žrtev kaznivih dejanj.

 

 

PROGRAM DOGODKA:

 

 

17.00: Začetek prireditve: Prihod reprezentantov in znanih; dogajanje na stojnicah in na igrišču

 

18.00: Uradni del programa: Kratki nagovori in pevski nastopi, žrebanje praktičnih nagrad; predaja torb Belemu obroču Slovenije; skupna glasbena točka

 

19.00: Zaključek