4. 6. 2012

Rokometaši in rokometašice sodelovali na človekoljubni prireditvi Belega obroča Slovenije

Velenjska Rdeča dvorana je gostila izjemen rokometno-glasbeni dogodek. Človekoljubna prireditev je potekala pod okriljem Belega obroča Slovenije, društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, v sodelovanju z dansko družbo Hummel in s pomočjo Mestne občine Velenje. Oglejte si tudi FOTOGALERIJO!

 

 

Vse skupaj se je začelo na evropskem rokometnem prvenstvu v Srbiji, kjer so slovenski rokometaši z zadetki na tekmah, ki so jih odigrali, nabirali Hummel točke. Zbrali so jih ogromno, s tem razveselil več kot 40 otrok s športnimi torbami Hummel.

 

 

V organizaciji GO Events in Belega obroča Slovenije so združili mlado in staro, rokometno, športno, družabno navdahnjeno druščino, ki se je dve uri zabavala ob ritmih slovenskih glasbenikov: ansambla Žarek, 6 Pack Čukurja, skupine BO, Sare Kobold in Ane Hirtl. Zabavno-športni program sta povezala televizijska voditelja Katarina Golob in Ivo Milovanovič.

 

 

Otroci so se na igrišču preizkušali v rokometnih spretnostih s člani moške in ženske rokometne reprezentance Urošem Zormanom, Draganom Gajićem, Markom Bezjakom, Matevžem Skokom, Neli Irman, Ano Gros, Nino Jeriček in Branko Zec.

 

 

Rokometni reprezentant Dragan Gajić, ki je s soigralci pomagal do Hummel točk, je ob predaj torb povedal: "S soigralci smo zelo veseli, da lahko pomagamo humanitarni organizaciji Beli obroč Slovenije. Razveselili smo številne otroke, ki so prejeli športno opremo. Upam in želim si, da ni to ni zadnji korak sodelovanja. Obljubim, da bomo tudi v prihodnje  stremeli k temu, saj vemo, kako veliko pomenijo ta naša dejanja za vse otroke, ki nimajo takšne možnosti in razmer kot nekateri."

 

 

Na stojnici Belega obroča Slovenije so obiskovalci lahko z dvema evroma ali več prispevali donacijo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj. Vsa Rdeča dvorana je bila oblečena v belo in opozarjala, da nasilje ne sme biti sestavni del družbe. "Ponosni smo, da se Hummel Slovenija pridružuje akciji Belega obroča Slovenije. Na pobudo Uroša Zormana  smo se tudi mi odločili za Beli obroč Slovenije. Te torbe so priborili fantje na evropskem prvenstvu v Srbiji. Hummel se želi s takšnimi akcijami razlikovati od ostalih družb z družbeno-socialnim ravnanju," je v nagovoru zbranim povedal predstavnik Hummel Slovenija Mitja Gavriloski. Nova ambasadorka Belega obroča Slovenije je postala nekdanja mis Slovenije Nataša Pinoza.

 

 

Predsednica Belega obroča Slovenije Vlasta Nussdorfer ni skrivala navdušenja nad dogodkom, udeležbo rokometašev in rokometašic, glasbenikov in lepotic: "Videla sem lepe torbe, odločila sem se, da bom eno torbo odnesla s sabo v Ljubljano, eno bo odnesla Darinka Kac v novo enoto Belega obroča Slovenije v Velenju, eno torbo pa bo simbolično prevzela VDC Draga Ig. Vse, ki so tako srčno igrali za nas, sem končno spoznala v živo. Želela bi si, da bi sodelovali še naprej. Hvala lepa vsem."

 

 

Organizacijo dogodka je omogočila Mesta občina Velenje, vsi sodelujoči so se odpovedali honorarjem, z nakupom majice pa še darovali Belemu obroču Slovenije.