19. 6. 2012

Žreb prvega kroga novega pokala EHF bo 24. julija

Po uradni odpovedi Trima Trebnje bo drugi slovenski predstavnik v pokalu EHF, ki bo v prihodnji sezoni igral v prenovljeni obliki, saj sta se v njem združila dosedanja pokala EHF in pokal pokalnih zmagovalcev, Maribor Branik.

Mariborčani so v sezoni 2011/12 osvojili peto mesto v 1. NLB Leasing ligi. Maribor Branik bo tako nastopal v prvem krogu kvalifikacij za pokal EHF, žreb parov pa bo opravljen 24. julija na Dunaju. Prvi slovenski predstavnik v pokalu EHF Cimos Koper, je vložil prošnjo za udeležbo na turnirju povabljencev v ligo prvakov, razplet prošnje pa bo znan 22. junija na kongresu evropske rokometne zveze (EHF) v Monte Carlu. Če vodstvo EHF Cimosu ne podeli vabilo za udeležbo na turnirju povabljencev v ligo prvakov, bodo Koprčani tekmovanje v pokalu EHF začeli v drugem krogu kvalifikacij. V skupinski del pokala EHF, ki se bo igral po ligaškem sistemu (štiri skupine s štirimi udeleženci), se bo uvrstilo 16 ekip.

Za preboj v ligaški del tekmovanja bodo tako Mariborčani morali skozi tri kroge, Koprčani pa skozi dva kroga.

Zaključek pokala EHF bo 18. in 19. maja 2013, s turnirjem štirih najboljših, prošnje za organizacijo zaključnega turnirja pa bodo na Dunaju sprejemali pred začetkom tekmovanja po skupinah. Zanimiva je odločitev, da bo v primeru, da organizacijo zaključnega turnirja dobi eden od četrtfinalistov, bo le-ta direktno uvrščen na zaključni turnir, četrtfinale pa bo izvedeno s šestimi ekipami. V četrtfinale bi tako napredovali štirje zmagovalci skupin in dve najbolje drugouvrščeni ekipi. Evropska rokometna zveza bo med štiri najboljše razdelila 200.000 evrov.