26. 6. 2012

Mladinci dvakrat s Hrvaško

Po tritedenskih pripravah v Žalcu in Slovenj Gradcu so se slovenski mladinski reprezentanti  v ponedeljek zbrali v Krškem, kjer bodo opravili zaključni del priprav za evropsko prvenstvo, ki se prične  v četrtek, 5 julija v Turčiji.

V zadnjem tednu bodo poizkušali nadgraditi dosedanji del priprav, ki ni potekal povsem po pričakovanjih selektorja Slavka  Iveziča. Mladinci so namreč, zaradi odpovedi tekmecev (Kuvajt, Bahrajn, Katar), ostali brez načrtovanih tekem.  Na srečo v dosedanjem pripravljalnem obdobju ni bilo poškodb, trener je vzel v zakup le številne odsotnosti posameznih igralcev zaradi njihovih zaključnih maturitetnih in študijskih obveznosti.

V Krškem je zbranih vseh 18 igralcev, v prvem delu pa je priprave zaradi stare obnovljene poškodbe zapustil Nino Grzentič. Izpadle pripravljalne tekme so prejšnji teden nadomestili z dvema dobrima preizkušnjama s kadetsko reprezentanco Slovenije ter  z močno kombinirano ekipo, ki so jo sestavljali nekdanji uveljavljeni igralci Preventa. S kadeti so  mladinci remizirali,  s Preventom pa izgubili. Ivezič zaradi tega ni posebej zaskrbljen, saj je želel v obeh preizkušnjah predvsem preizkusiti številne kombinacije. Igralci  so bili na obeh tekmah razdeljeni v dve skupini, ena skupina je opravila krajši trening  v fitnesu, medtem ko je druga igrala trening tekmo.

Dokončno sliko ekipe in njenih zmožnosti bo selektor dobil ob koncu tega tedna , po dveh preizkušnjah s Hrvaško, ki bosta v sredo v Ivanič Gradu (Hrvaška) ter v petek ob 18.30 v Krškem. Takrat se bo tudi odločil, katera dva igralca bo pustil doma.

Slovenija (U-18) – Slovenija (U-21)          24:24 (12:11)

Velenje - Rdeča dvorana. Sodnika: Pajič in Pajič.

Slovenija (kadeti) : Jelaš, Kastelic, Žekar, Blažič, Blagotinšek,  Jurečič  3, Gjerek, Ovniček, Verdinek 9, Lapajne 1, Fižuleto, Suholežnik 2, Meža 1, Grof, Marušič, Levc 2, Okleščen 2, Janc 4. Trener: Jani Klemenčič.

Slovenija (mladinci) : Zaponšek, Žitnik, Škalički;  Bradeško 2, Cehte 4, Cingesar, Fidel, Gorenjak, Hrastnik 3, Kodrin 1, Mačkovšek 3, Nosan 2, Potočnik 1, Šoštarič 6, Špende 2, Žabič. Trener: Slavko Ivezič.

Sedemmetrovke: Slovenija (U-18) 3 (2), Slovenija (U-21) 2 (0).

Izključitve : Slovenija (U-18) 8, Slovenija (U-21)  14 minut.

Prevent – Slovenija (mladinci)  33:25 (14:13)

Slovenj Gradec  - Športna dvorana. Sodnika : Mijatovič in Škerlak.

Prevent: Kašnik, Taletovič, Hartman 1, Šimič 4, Nikolič 3, Dujmovič 3, Gams 2, Apat 1, Mujanovič 6, Kleč 4, Plešej 1, Kobold 2, Poklič 3, Voršič 2, Sovič 1. Trener : Ivan Vajdl.

Slovenija (mladinci): Zaponšek, Žitnik, Škalički; Bradeško 2, Cehte 5, Cingesar 1, Fidel, Gorela 2, Hrastnik 3, Kodrin 2, Potočnik 2, Šoštarič 6, Špende, Žabič 2. Trener: Slavko Ivezič.

Sedemmetrovke: Prevent 7 (6), Slovenija (mladinci) 2 (1).

Izključitve : Prevent -, Slovenija (mladinci) 6 minut.