28. 6. 2012

Poraz na prvi tekmi s Hrvati, jutri z istim tekmecem v Krškem

Sredi zadnjega tedna priprav za nastop na EP v Turčiji so se slovenski mladinci v Ivanič Gradu sinoči pomerili z ekipo Hrvaške, ki vsaj po dosedanjih uspehih velja za enega favoritov evropskega prvenstva. Naši so izgubili z 28:20 (16:7), s Hrvaško pa se bodo jutri (petek) ob 18. uri pomerili še v Krškem.

Tekma s Hrvati je bila zelo dobrodošla, saj je bila to po aprilskih kvalifikacijah prva mednarodna pripravljalna preizkušnja, selektor Slavko Ivezič pa je dobil bolj jasno sliko na koga se lahko zanese. Predvsem je bil razočaran nad nekaterimi nosilci igre, pozitivno pa so presenetili nekateri iz ozadja. Slovenci so sicer odigrali brez najbolj izkušenega Maria Šoštariča, ki si je na treningu poškodoval gleženj, a bo do odhoda  na EP v Turčijo verjetno okreval.

Naši so odigrali izjemno slabo predvsem v drugi polovici prvega polčasa. Do takrat so bili domačim enakovredni, nato pa od 14. minute, ko je bil rezultat poravnan na 6:6,  kar 14 minut niso več zadeli.  V napadu so se preveč zanašali na Boruta  Mačkovška, ki je dosegel kar pet od sedmih zadetkov v prvem delu. Organizacija napada je bila slaba, predvsem pa je zatajila desna zunanja stran, kjer sta oba igralca od devetih poizkusov na celotni tekmi zadela le enkrat, poleg tega pa imela tudi kar osem izgubljenih žog v napadu. Dokler v 40. minuti v vrata ni stopil prvi vratar Rok Zaponšek, je bila visoka razlika tudi posledica zgolj enega ubranjenega strela obeh vratarjev. V nadaljevanju so naši odigrali bolje, organizacija napada je bila boljša, igra bolj raznolika in borbena in kaj lahko bi bil rezultat ugodnejši, saj je tik pred koncem njihov nalet zaustavila še ena v nizu slovenskih dvominutnih kazni.

Slovenski cilji na evropskem prvenstvu kljub temu ostajajo visoki. Popravni izpit imajo naši že jutri, ko bo v športni dvorani v Krškem  ob 18. uri povratno srečanje.

Hrvaška – Slovenija        28:20 (16:7)

Ivanič Grad - Športna dvorana Žeravinec. 150 gledalcev. Sodnika:  Čambala in Šimić (Hrvaška).

Hrvaška :  F. Ivić (8 obramb), Prezelj; Tokić, Bačić 2, Buvinić 1, Š. Ivić 1, Kaleb 9 (4), Obranović 2, Smojver 1, Marčec, Horvat 1, Sršen 1, Pavlović, Vranković, Čorić 3, Šušnja 1, Mandalinić 6. Trener:  Silvio Ivandija.

Slovenija: Škalički, Žitnik (1 obramba), Zaponšek (6 obramb); Bradeško, Cehte 1, Cingesar , Fidel 1, Gorela 4, Gorenjak, Hrastnik, Kodrin 1, Mačkovšek 7 (1), Nosan, Potočnik 1, Sendelbah 1, Špende 2 (1), Žabič 2. Trener: Slavko Ivezič.

Sedemmetrovke: Hrvaška 4 (4), Slovenija 3 (2).

Izključitve: Hrvaška 2, Slovenija 12 minut.