8. 7. 2012

Slovenski mladinci na zadnji tekmi v skupini D izgubili s Srbijo in ostali brez Cehteta

Moška mladinska reprezentanca Slovenije (u-20) se je že pred zadnjo tekmo uvrstila med osem najboljših na EP v Turčiji. Tekma s Srbijo ni odločal o ničemer, slovenska reprezentanca pa je ob nepomembnem porazu (23:269 ostala brez Nejca Cehteta, ki so mu zlomili nos. Slovence pa v boju za polfinale čakata tekmi s Švedsko in Švico.

 

 

Slovenija - Srbija 23:26 (9:11)

 

Ankara - Športna dvorana Ankara Arena, gledalcev: 800, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).

 

Slovenija: Žitnik, Zaponšek, Žabič 1, Cehte 2, Gorela 1, Špende 1, Šoštarič 5, Potočnik 1, Mačkovšek 7, Sendelbah 2, Hrastnik, Bradeško 1, Kodrin 1, Gorenjak, Nosan, Fidel 1.

 

Srbija: Arsenić, Radovanović, Vejin 4, Matičić, Minić, Vučičević, Marsenić, Pernar 1, V. Ilić 3, Stanojčić, Pešić 1, Medić, S. Ilić 2, Radivojević 10, Pavić 1, Krsmančić 4.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Srbija 6 (6).

 

Izključitve: Slovenija 10 minut, Srbija 6 minut.

 

 

V tretjo tekmo EP v Turčiji so šli slovenski igralci brez pravega pristopa. Za nadaljevanje tekmovanja izid ni bil pomemben, saj nobeni reprezentanci ni prinašal ničesar, tekmecu pa so slovenski upi dovolili, da je povsem zasluženo prišel do prve zmage na prvenstvu. Trener Slavko Ivezič je dal proti Srbiji sicer več priložnosti tudi tistim, ki so imeli na prvih dveh tekmah manjšo minutažo.

 

 

Na žalost se je že v 13. minuti huje poškodoval Nejc Cehte, ki mu je nasprotni igralec z nenamernim udarcem zlomil nos. Kot je pokazalo rentgensko slikanje v ankarski bolnišnici, večji poseg na srečo ni bil potreben, žal pa igralec, ki je bil iz tekme v tekmo vse bolj učinkovit, izbrani vrsti na tem prvenstvu na igrišču ne bo mogel več pomagati.

 

 

Slovenci so sicer povedli s 3:1, zadnje vodstvo pa so imeli v 10. minuti pri 5:4. Do konca polčasa so še trikrat izenačili, tik pred koncem prvega dela imeli priložnost za ponovno izenačenje, a so s tehnično napako nasprotniku dovolili, da je šel na odmor z dvema zadetkoma prednosti. Ob medli obrambi je bila slaba tudi realizacija.

 

 

V drugem delu so varovanci selektorja Slavka Iveziča nekoliko popravili igro v obrambi in se Srbom dvakrat približali na zadetek zaostanka. V 45. minuti  je tekmec prvič povedel s štirimi zadetki razlike, našim se je uspelo približati na tri zadetke zaostanka, ponujene priložnosti za preobrat pa niso znali izkoristiti.  Igralec tekme na slovenski strani je bil Blaž Sendelbah, ki je pokazal največ bojevitosti.

 

 

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije: "Tekma  res ni odločala o ničemer, vendar smo se dogovorili, da jo moramo dobiti. Podobno se je dogajalo že na prejšnjih prvenstvih in upal sem, da so se fantje iz tega le nekaj naučili. Dobro je, da so se slabosti pokazale na tem srečanju. Poraz ni boleč, a sem zaradi današnje premajhne motivacije vseeno precej razočaran."

 

 

Mario Šoštarič, kapetan reprezentance Slovenije: "Po dveh tekmah, ki smo jih odigranih na visokem nivoju, je prišlo srečanje, ki nas je streznilo in pokazalo, da brez stoodstotnega pristopa  ni možnosti za zmage. Prve znake malo boljše obrambe smo pokazali šele v 15. minuti. Ni bilo pravega motiva. To smo takoj po tekmi razčistili v garderobi in obljubljam, da bomo v naslednjih tekmah spet pokazali pravi obraz."

 

 

Naslednja tekma Slovenije bo v torek, 10. julija, ob 18. uri po slovenskem času, ko se bodo naši mladinci v boju za polfinale pomerili s Švedsko. V sredo, 11. julija, pa naše upe ob 18. uri čaka še dvoboj s Švico. Obe tekmi bo moč videti v neposrednem spletnem prenosu na uradnih straneh prvenstva, na zavihku »live stream«, oziroma na povezavi http://www.m20euchamp2012.com 

 

 

 

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADINCE - TURČIJA 2012Znanih najboljših osem na EP v TurčijiMoška mladinska reprezentanca Slovenije na EP v Turčiji v drugem krogu premagala še NemčijoSlovenski mladinci so nastop na EP v Turčiji začeli z visoko zmago proti FrancozomSelektor Slavko Ivezič: Osnovni cilj je uvrstitev med osem najboljših reprezentanc v EvropiPredstavljamo vam igralce in člane vodstva moške mladinske reprezentance na EP v TurčijiSlovenski mladinci izgubili tudi drugo pripravljalno tekmo s Hrvaško pred EP v TurčijiPoraz slovenskih mladincev na prvi tekmi s Hrvati, jutri z istim tekmecem še v Krškem