18. 7. 2012

V Madridu bo v četrtek žreb skupin za svetovno prvenstvo 2013 za moške v Španiji

V četrtek, 19. julija, ob 11.30 bo v Madridu žreb skupin svetovnega prvenstva za moške, ki bo prihodnje leto od 13. do 27. januarja v Španiji. Mednarodna rokometna zveza (IHF) je Slovenijo na podlagi dosežka z letošnjega EP v Srbiji (6. mesto) uvrstila v drugi jakostni boben nosilcev.

 

 

V njem so še Hrvaška, Makedonija in Nemčija. Tekmovalni sistem je v primerjavi s SP 2011 na Švedskem spremenjen, saj bodo po tekmovanju v štirih skupinah s po šestimi udeleženci takoj sledili izločilni boji. V osmino finala se bodo iz vsake skupine uvrstile po štiri najboljše reprezentance.

 

 

"Tako kot pred vsakim žrebom, tudi tokrat nimam posebnih želja. Na žreb tako ali tako ni moč vplivati. Po njem bomo videli, kakšne sreče bomo. Dejstvo pa je, da se v vsakem jakostnem bobnu skriva izjemno močan tekmec, ki bi bil po kvaliteti lahko v prvem ali drugem bobnu," je pred žrebom povedal selektor Boris Denič, ki se v teh dneh nahaja na evropskem prvenstvu za kadete v Avstriji.

 

 

SP v Španiji se bo igralo v Madridu Barceloni, Zaragozi, Sevilli, Guadalajari in Granollersu. Zaključek SP bo v dvorani Sant Jordi v Barceloni, slovenska reprezentanca pa bo na tem tekmovanju za glavni cilj imela izboljšanje doslej najboljšega dosežka, ko gre za zgodovino nastopov na največjem rokometnem tekmovanju. Najboljši rezultat Slovenije na dosedanjih SP je bilo deseto mesto v Nemčiji leta 2007.

 

 

JAKOSTNE SKUPINE ZA ŽREB SP 2013 (MOŠKI):

 

 

Boben 1: Francija, Danska, Španija, Srbija

 

Boben 2: Hrvaška, Makedonija, Slovenija, Nemčija

 

Boben 3: Madžarska, Poljska, Islandija, Argentina

 

Boben 4: Južna Koreja, Tunizija, Alžirija, Katar

 

Boben 5: Črna gora, Rusija, Belorusija, Egipt

 

Boben 6: Brazilija, Čile, Savdska Arabija, Avstralija.