20. 7. 2012

Po zmagi proti Belorusiji bodo slovenski kadeti igrali za končno peto mesto na EP v Avstriji

Slovenska moška kadetska reprezentanca je na prvi tekmi v skupini od 5. do 8. mesta na evropskem prvenstvu v Avstriji nadigrala Belorusijo s 36:27 (16:9). Za končno peto mesto na EP bodo Slovenci v nedeljo, 22. julija, igrali proti Avstrijcem, ki so bili boljši od Hrvatov (23:22).

Slovenija - Belorusija 36:27 (16:9)

Bregenz - Športna dvorana, gledalcev: 100, sodnika: Vesović in Mitrović (oba Črna gora).

Slovenija: Blaževič, Kastelic, Blagotinšek 3, Jurečič 4, Ban 1, Fižuleto 6, Lapajne, Janc 2, Groff, Ovniček 3, Okleščen 3, Verdinek 3, Levc 1, Marušič 7, Kodrin 2, Gjerek 1.

Belorusija: Markelau, Saldacenka, Husakov, Gajdučenko, Homič, Javsejev 2, Jančanka, Serhel, Harbuz 4, Hadkevič 3, Smolikav 3, Šinkel, Karvacki 5, Jankovski 9, Barovski, Mirko 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Belorusija 5 (2).

Izključitve: Slovenija 10 minut, Belorusija 6 minut.

Tekmovanje v skupini od 5. do 8. mesta so slovenski kadeti pod vodstvom selektorja Janija Klemenčiča začeli z visoko zmago proti reprezentanci Belorusije. Že po prvem polčasu so imeli naši rokometni upi sedem zadetkov prednosti (16:9), ki so jo v nadaljevanju tekme še povišali in zanesljivo zmagali.

Na drugi tekmi v skupini od 5. do 8. mesta so domačini Avstrijci v dramatični končnici in po velikem preobratu v drugem polčasu premagali Hrvate z zadetkom razlike (23:22), čeprav so ob polčasu zaostajali za štiri (9:13). Slovenija se bo za končno peto mesto na letošnjem EP v Avstriji v nedeljo, 22. julija, ob 13. uri pomerila z domačo reprezentanco, za sedmo mesto pa bosta isti dan ob 10.30 igrali Belorusija in Hrvaška.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE - SKUPINA OD 5. DO 8. MESTA:

Slovenija - Belorusija 36:27 (16:9)

Avstrija - Hrvaška 23:22 (9:13)

ZA KONČNO 5. MESTO:

nedelja, 22. julij, ob 13.00: Slovenija - Avstrija