31. 8. 2012

S superpokalom Gorenje - Celje Pivovarna Laško v Sevnici se začenja nova sezona 2012/13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V nedeljo, 2. septembra, bodo gledalci v Sevnici priča svojevrstnemu spektaklu. Za slovenski superpokal se bosta ob 18. uri v sevniški športni dvorani pomerila aktualni državni prvak Gorenje Velenje in zmagovalec pokalnega tekmovanja Celje Pivovarna Laško. Gostitelj dvoboja je RK Sevnica, ki se je po nekaj letih vrnil v družbo najboljših.

 

 

Za Trbovljami (2011), Mariborom (2010 in 2009), Koprom (2008) in Velenjem (2007) bo Sevnica peto mesto, ki bo gostilo slovenski superpokal za moške. Vstopnina je šest evrov, TV-prenosa ne bo, naslov zmagovalca superpokala pa brani Gorenje, ki je lani v Trbovljah premagalo Cimos s 33:28.

 

 

Gre za tradicionalni dvoboj slovenskih klubov, ki bosta v novi sezoni tekmovala tudi v evropski ligi prvakov. Pri Gorenju bodo manjkali Darko Cingesar, Niko Medved in Jure Dolenec, pod vprašajem je nastop Klemna Cehteta, Nika Medveda in Luka Dobelška, pri Celju Pivovarni Laško pa ne bo poškodovanega Dejana Perića.

 

 

Na dosedanjih petih superpokalnih tekmah so se veselili trije klubi. Po dvakrat sta bila uspešna Gorenje in Celje Pivovarna Laško, eno superpokalno lovoriko pa je osvojil koprski Cimos.

 

 

Branko Tamše, trener Gorenja: "Superpokalna tekma je uvod v sezono državnega prvenstva. Prvič se bosta srečala najboljša kluba minule sezone in to bo lepa uvertura v sezono, ki nas čaka. Seveda si superpokal oboji želimo dobiti in tudi zaradi tega bo dvorana pretesna za vse ljubitelje rokometa. V Sevnici ne bomo igrali kompletni, vendar mi tako ali tako še nismo ene tekme odigrali v popolni zasedbi. Imamo širok igralski kader in tega smo tudi letos že uporabili. Kar je najpomembneje za nas in verjetno tudi za Celje, pa je to, da si nihče ne želi dodatnih poškodb na tej tekmi pred startom sezone."

 

 

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: "Veselimo se dvoboja v Sevnici, na katerem je Gorenje kot državni prvak seveda favorit. Tekme med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem so vedno rokometni praznik. Seveda ni razloga, da tudi tokrat ne bi bilo tako. Gre za prestižno lovoriko in tekmo, ki jo bomo izkoristili še za uigravanje. Zame je najpomembnejša v tem trenutku prvenstvena tekma v Ormožu, kjer se začenja letošnje državno prvenstvo. Seveda pa to ne pomeni, da si nedeljske tekme proti Velenjčanom v Sevnici ne želimo zmagati.”

 

 

Marko Bezjak, igralec Gorenja: "Vsi v naši ekipi in okoli nje komaj čakamo, da se tekma v Sevnici začne, enako pa velja tudi za državno prvenstvo, v katerem bomo branili naslov državnega prvaka iz prejšnje. Priprave za novo sezono so uspele, saj smo delali zelo dobro. Zato sem prepričan, da smo tudi telesno dobro pripravljeni, mogoče pa smo malce v zaostanku pri uigranosti, vendar bo tudi ta sčasoma prišla."

 

 

Sebastian Skube, igralec Celja Pivovarne Laško: "Zagotovo bo to lepa tekma, pravi derbi in praznik rokometa. Istočasno bo tekma v Sevnici pokazala, kje smo in kako smo pripravljeni na začetku nove sezone. Čeprav dajemo v našem klubu poudarek začetku novega ligaškega tekmovanja, a v Sevnici bo šlo tudi za novo lovoriko. In videli bomo, kdo je v tem trenutku boljši - mi ali Velenjčani."

 

 

 

DOSEDANJE FINALNE TEKME ZA SUPERPOKAL:

 

 

 

Trbovlje (2011):

 

Gorenje - Cimos Koper 33:28 (16:12)

 

 

Maribor (2010):

 

Celje Pivovarna Laško - Maribor Branik 34:28 (18:14)

 

 

Maribor (2009):

 

Gorenje Velenje - Trimo Trebnje 29:25 (15:12)

 

 

Koper (2008):

 

Cimos Koper - Trimo Trebnje 37:26 (17:10)

 

 

Velenje (2007):

 

Celje Pivovarna Laško - Gorenje 30:23 (14:13)