4. 9. 2012

Ženska reprezentanca bo predkvalifikacije za SP 2013 v Srbiji igrala na Nizozemskem

Slovensko žensko člansko reprezentanco jeseni čakajo predkvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo decembra 2013 v Srbiji.  Naše rokometašice je žreb uvrstil v skupino z Nizozemsko, Avstrijo in Izraelom, iz skupine pa se v kvalifikacije uvrsti le zmagovalec. Zaradi gospodarske krize se je večina udeležencev predkvalifikacij odločila za igranje po turnirskem sistemu. Slovenke tako od 29. novembra do 2. decembra letos čaka nastop na Nizozemskem.

 

 

Pot na svetovno prvenstvo bo vse prej kot lahka, v boju za nastop na SP 2013 pa bo iz Evrope igralo 28 reprezentanc. Najboljše evropske reprezentance so že uvrščene v kvalifikacije, preostale, med njimi tudi Slovenija, pa morajo v predkvalifikacije.

 

 

Naše rokometašice, ki so kvalifikacije za EP 2012 končale na zadnjem mestu v skupini 5 (tekmovale so v družbi s Švedsko, Avstrijo in Češko), bodo tako igrale na predkvalifikacijskem turnirju, ki bo od 29. novembra do 2. decembra letos na Nizozemskem. Mlada slovenska reprezentanca, ki je v preteklih kvalifikacijah začela novo pot, se bo najprej pomerila z Avstrijo, nato z Nizozemsko in za konec z Izraelom. V kvalifikacije vodi le prvo mesto na turnirju.

 

 

 

RAZPORED PREDKVALIFIKACIJ ZA SP 2013 - SKUPINA 2:

 

 

 

Četrtek, 29. november:

 

 

Avstrija - SLOVENIJA

 

 

Nizozemska - Izrael

 

 

 

Petek, 30. november:

 

 

Izrael - Avstrija

 

 

SLOVENIJA - Nizozemska

 

 

 

Nedelja, 2. december:

 

 

Avstrija - Nizozemska

 

 

SLOVENIJA - Izrael