7. 9. 2012

Maribor Branik začenja letošnjo evropsko sezono v domačem Taboru proti Luksemburžanom

Evropsko sezono 2012/13 bodo rokometaši Maribora Branika začeli v soboto, 8. septembra, ob 18. uri. V prvem krogu novoustanovljenega pokala EHF se bodo Mariborčani v dvorani Tabor pomerili z luksemburškim klubom Dudelange.

 

 

Po uspehu v prvem krogu 1. NLB Leasing lige proti Krki (35:27) bo ekipa trenerja Marka Šibile odigrala tudi prvo tekmo v evropskem pokalu EHF (novoustanovljena evropska liga), ki je nastal z združitvijo nekdanjih pokala pokalnih zmagovalcev in pokala evropske zveze. Prvi evropski nasprotnik Mariborčanov v sezoni 2012/13 bo Dudelange: prva tekma bo v soboto, 8. septembra, ob 18. uri v dvorani Tabor, povratna pa naslednjo soboto ob 20. uri v Luksemburgu.

 

 

"Jasno je, da si želimo napredovati v naslednji krog. Tudi v tem tekmovanju imamo visoke cilje in ambicije, zato pride v poštev le zmaga. Mislim, da je kakovost na naši strani, toda kljub temu se bo potrebno za zmago pošteno potruditi. Z uvodno uradno tekmo proti Krki smo prebili led in verjamem, da nam bo sedaj še nekoliko lažje," pravi trener dr. Marko Šibila pred tretjo zaporedno evropsko sezono Maribora Branika.

 

 

Mariborčani so v prejšnjih dveh sezonah izpadli v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalcev in pokala challenge, zdaj pa se želijo prebiti v skupinski del (po vzoru lige prvakov) pokala EHF. Toda za to se bodo morali prebiti skozi tri kvalifikacijske kroge: prvi nasprotnik je prvak Luksemburga, v primeru napredovanja pa mariborske rokometaše v naslednjem krogu čaka islandski prvak Kopavogur.

 

 

Pred tekmama z Dudelangejem je optimistično razpoložen tudi kapetan Simon Razgor. "Dudelange je za nas popolna neznanka. Vemo, da luksemburški rokomet ni v evropskem vrhu, ampak mi moramo k obema tekmama pristopiti maksimalno resno. Zagotovo so mednarodne tekme še dodaten motiv za vsakega igralca. Upam, da nas bo v dvorano Tabor prišlo spodbujati veliko ljudi in da si bomo priigrali veliko prednost pred gostovanjem v Luksemburgu," se nadeja Simon Razgor, s 47 zadetki najboljši strelec Mariborčanov v evropskih pokalnih tekmovanjih.

 

 

Tekma Maribor Branik - Dudelange bo v soboto, 8. septembra, ob 18. uri v dvorani Tabor. Sodila jo bosta Čeha Milan Hajek in Karel Macho, delegat pa bo Christian Kaschütz iz Avstrije.