8. 9. 2012

Cimos po porazu proti francoskemu Saint Raphaelu že ostal brez nastopa v ligi prvakov

V polfinalu kvalifikacijskega turnirja povabljencev ("wild card") v Franciji so rokometaši Cimosa izgubili proti domačemu klubu Saint Raphael s 23:28 (13:13) in ostali brez nastopa v evropski ligi prvakov. Na tekmi za tretje mesto se bodo v nedeljo pomerili s poljsko Wislo Plock, ki je klonila proti Hamburgu s 26:28 (16:15).

 

 

Saint Raphael - Cimos Koper 28:23 (13:13)

 

Saint Raphael - Športna palača JF Krakowski, gledalcev: 1200, sodnika: Opava in Valek (oba Češka).

 

Saint Raphael: Đukanović, Demaille, Krantz 5, Juriček 2, Tomas 3, Guillermin, Abily 2, Fortuneanu, Meganem 1, Moretti, Sanssouci, Caucheteux 6, Garain 4, Herbulot, Ploquin, Dipanda 5.

 

Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek 1, Grzentič, Brumen 10, Bombač 2, T. Poklar, Krivokapić 2, N. Poklar 1, Konečnik 1, Rapotec 1, Manojlović 3, Gavranović, Bundalo 2, Bošković, Osmajić.

 

Sedemmetrovke: Saint Raphael 6 (6), Cimos Koper 3 (3).

 

Izključitve: Saint Raphael 6 minut, Cimos Koper 12 minut.

 

 

 

Možnosti, da bi imela Slovenija v tekmovalni sezoni 2012/13 kar tri klube v evropski ligi prvakov (poleg Gorenja in Celja Pivovarne Laško), je konec. Rokometaši Cimosa so na kvalifikacijskem turnirju v Saint Raphaelu v Franciji izgubili proti domačemu klubu s 23:28 in se bodo s poljskim klubom Wisla Plock pomerili za končno tretje mesto.

 

 

Koprčani so po nekoliko slabšem uvodu proti gostiteljem v nadaljevanju vendarle strnili svoje vrste in se v prvem polčasu povsem enakovredno zoperstavili favoriziranim gostiteljem. Tako se je prvi polčas tekme v Saint Raphaelu končal brez zmagovalca (13:13).

 

 

Za rokometaše Cimosa je bil usoden začetek drugega polčasa, kajti domača ekipa je naredila delni izid 4:0 in po štirih minutah nadaljevanja je bilo že 17:13 za francoski klub. Gostej se kljub visokemu zaostanku niso predali, vendar se niso uspeli resneje približali Saint Raphaelu, ki se bo v nedeljo za edino vozovnico za ligo prvakov pomeril z nemškim Hamburgom, ki je z velikimi težavami opravil s poljsko Wislo Plock (28:26).

 

 

V ekipi trenerja Fredija Radojkoviča je bil najučinkovitejši Matjaž Brumen, ki je dosegel kar deset golov, medtem ko je Nikola Manojlović prispeval tri. Pri gostiteljih turnirja je Raphael Caucheteux dosegel šest zadetkov. Za končno tretje mesto se bodo Koprčani v nedeljo, 9. septembra, ob 16. uri srečali z Wislo, v dresu katere igra tudi slovenski rokometaš Boštjan Kavaš.

 

 

 

SPORED IN IZIDI KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA POVABLJENCEV V FRANCIJI:

 

 

 

Sobota, 8. september:

 

 

POLFINALE:

 

 

Hamburg - Wisla Plock 28:26 (15:16)

 

 

Saint Raphael - Cimos Koper 28:23 (13:13)

 

 

 

Nedelja, 9. september:

 

 

ZA TRETJE MESTO:

 

 

ob 16.00: Wisla Plock - Cimos Koper

 

 

ZA PRVO MESTO:

 

 

ob 19.00: Hamburg - Saint Raphael