11. 9. 2012

Tekme evropske rokometne lige prvakov in prvakinj v sezoni 2012/13 bodo na Sport Klubu

Televizijska hiša Sport Klub Slovenija si je zagotovila ekskluzivne pravice za prenose vseh tekem v evropski rokometni ligi prvakov in prvakinj. V sezoni 2012/13 bodo Slovenijo zastopali trije klubi: Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško in Krim Mercator.

Tekme prvega kroga v ligi prvakov bodo na sporedu med 26. in 30. septembrom, uvodni krog v ženski konkurenci pa bo med 13. in 15. oktobrom. V moški konkurenci bo naslov evropskega klubskega prvaka branil nemški Kiel (v prejšnji sezoni je v finalu premagal Atletico Madrid s 26:21), pri ženskah pa črnogorska Budućnost (v finalu boljša od od madžarskega Györa).

Gorenje bo igralo v skupini C, v kateri so še Bjerringbro-Silkeborg (Danska), Kielce (Poljska), Chambery (Francija), St. Peterburg (Rusija) in Metalurg Skopje (Makedonija), nasprotniki Celja Pivovarna Laško v skupini B pa bodo Kiel (Nemčija), Veszprem (Madžarska), Atletico Madrid (Španija), Sävehof (Švedska) in Constanta (Romunija).

Rokometašice Krima Mercatorja bodo nastopale v skupini 2, v kateri sta doslej znana dva njihova nasprotnika. To sta madžarski Györ in hrvaška Podravka Vegeta, tretji pa bo znan po kvalifikacijskem turnirju, na katerem bodo 22. in 23. septembra - v ligo prvakinj se uvrsti le zmagovalec - nastopili Jolidon Cluj (Romunija), Rostov Don (Rusija), Zaječar (Srbija) in Antalya (Turčija).