29. 9. 2012

Celjani v prvem krogu evropske lige prvakov v Veszpremu izgubili z desetimi zadetki razlike

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so nastop v letošnji evropski ligi prvakov začeli s porazom. V prvem krogu skupine B so gostovali pri favoriziranemu Veszpremu na Madžarskem in izgubili z desetimi zadetki razlike - bilo je 22:32 (11:16).

Veszprem - Celje Pivovarna Laško 32:22 (16:11)

Veszprem - Dvorana Veszprem Arena, gledalcev: 5000, sodnika: Mazeika in Gatelis (oba Litva).

Veszprem: Fazekas (7 obramb), Alilović (8 obramb), Gulyas 2, G. Ivancsik 2, Schuch, Csaszar 2 (2), T. Ivancsik 3 (1), Perez 2, Laluska 1, Nagy 3, Jamali 1, Ugalde 4, Rodriguez 5, Oneto 4, Terzić 3, Sulić.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (3 obrambe), Skok (7 obramb), Kastelic, Mlakar 3, Marguč 4 (1), Žuran, Janc, Razgor 2, Toskić 3, Ranevski, Skube 2, Poteko 1, Zelenović, Mačkovšek 4, Lekai 3 (1), Žvižej.

Sedemmetrovke: Veszprem 4 (3), Celje Pivovarna Laško 3 (2).

Izključitve: Veszprem 8 minut, Celje Pivovarna Laško 14 minut.

Ob prihodu v dvorano so se Celjani najprej poklonili preminulemu igralcu Veszprema, Marianu Cosmi, ki je bil leta 2008 umorjen pred enim izmed tukajšnjih lokalov. Kot da samo gostovanje pri tako močni ekipi ne bi bilo dovolj, so imeli pivovarji še kar nekaj dodatnih težav, saj niso mogli računati na že dlje poškodovanega Perića in Potočnika, pred odhodom pa je zbolel še visoki Žabič. Se je pa po treh neodigranih tekmah za Celje v ekipo vrnil Borut Mačkovšek, ki so mu trener in igralci ponudili še zadnjo priložnost.

Prvi so s sredine igrišče krenili Celjani in si v prvem napadu priigrali strel s sedmih metrov, ki ga je Fazekas ubranil Žvižeju. Ta je žogo ujel, a ob tem nerodno padel in poškodovan zapustil dvorano. A ekipa Celja je na začetku odločno delovala v napadu in dvakrat zapored ustavila domače, Skube pa je dosegel zadetek za vodstvo rumeno-modrih. Žal je moral nato za dve minuti na klop Toskić, domači pa so uspeli izkoristiti prednost in izenačiti. Nasploh so pivovarji kar malce presenetili favorizirane domačine in so na začetku devete minute vodili s 3:2. Veszprem je po dveh napakah Celja v napadu prvič povedel v deseti minuti (4:3). Ko je moral v dvanajsti minuti za dve minuti na klop Zelenović, so Madžari z zadetkom Nagyja prišli do prednosti za dva, Ivancsik je s sedmih metrov povišal na plus tri (7:4), zato je gostujoči trener Matić zahteval minuto odmora.

Po njej so sicer gostje znižali rezultat, a nato takoj ostali brez izključenega Poteka, Veszprem pa je povedel za kar pet zadetkov (10:5). Celjani so imeli težave z visokimi Madžari, zato je trener Matić v igro poslal Mačkovška, ki se mu je oddolžil z izjemnim zadetkom. Ob težavah Celjanov sta svoje dodala še sodnika, ki sta goste izključevala po tekočem traku, medtem ko sta igro za glavo višjih domačinov ocenjevala za dovoljeno (do 26. minute razmerje 10:0 v izključitvah, ob polčasu kar 12:2). Kljub borbi pivovarjev so domačini to seveda izkoriščali, a vseeno za več kot pet niso povedli, takšna pa je bila tudi prednost ob polčasu, ko je Laluszka zadel prav v zadnji sekundi za 16:11.

Že v prvem napadu v drugem delu so domači prišli preko Terzića povedli za šest (17:11), Celjani so preko Mlakarja prišli na -4, ob tem pa je bil izključen še Terzić. Mačkovšek je poskrbel za -3 (14:17) in vsaj malce panike v domačih vrstah. Ob vseh izkušnjah te ekipe je bilo to malce presenetljivo, a Celjani so to izkoristili, Toskić je iz nasprotnega napada zadel za le -2, Mlakar pa za -1 in domači trener je moral zahtevati minuto odmora (37. minuta - 17:16 za Veszprem). Alilović je nato Marguču preprečil celo izenačenje, Rodriguez pa je poskrbel za dva zadetka razlike (18:16). Mačkovšek je zadel za -1, po napaki Nagyja pa gostje znova niso izkoristili priložnosti za izenačenje. Oneto je zadel za vnovična dva zadetka razlike, Matić pa je v 41. minuti zahteval minuto odmora.

Po zadetku Razgorja so imeli pivovarji še enkrat možnost, da rezultat poravnajo, a so jo zapravili. V Veszpremovih vratih se je razbranil Alilović, pri Celjanih so se začele vrstiti tehnične napake in neizkoriščeni streli, tako da so madžarski prvaki spet počasi začeli višati prednost. Slabih deset minut pred koncem je bilo znova pet golov prednosti za gostitelje (25:20), v 55. minuti pa so pivovarji zaostajali že za osem (20:28). V zadnjih minutah so Madžari še štirikrat zadeli v polno in zdesetkani Celjani (v končnici so dosegli še dva gola) so kljub solidni predstavi doživeli visok poraz.

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13 (SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)