2. 10. 2012

Z derbijem Celje Pivovarna Laško - Gorenje se v sredo začenja peti krog v 1. NLB Leasing ligi

Prvi klasični dvoboj med celjskimi in velenjskimi rokometaši v tej sezoni se je končal v korist slednjih, potem ko so v Sevnici osvojili slovenski superpokal. V sredo, 3. oktobra, ob 19. uri bo celjska dvorana Zlatorog prizorišče drugega derbija, tokrat za točke v 1. NLB Leasing ligi.

 

 

V zadnjem času boljše predstave kažejo Velenjčani, ki dobesedno meljejo svoje tekmece, v generalki za enega od vrhuncev prvega dela sezone pa so se dobesedno poigrali s tekmeci iz ruskega Sankt Peterburga in jih v prvi tekmi lige prvakov premagali kar s 13 goli razlike (35:22). Celjski rokometaši prav tako nastopajo v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, njihov uvod pa je bil slab: iz madžarskega Veszprema so se vrnili z desetimi zadetki minusa (22:32).

 

 

"To bo poseben dan za slovenski rokomet, tako je vselej, ko se pomerita ekipi iz Celja in Velenja. Želim si lepe in dobre predstave. Naredili bomo vse, da se temeljito pripravimo na igro celjskega moštva, ob tem pa je naša želja, da ostanemo nepremagani. Vem, da podobno razmišljajo tudi v Celju. Pred nami je zahtevna tekma, upam, da bo minila pred številnim občinstvom. Naj zmaga rokomet," je pred rokometnim klasičnim obračunom dejal trener velenjske ekipe Branko Tamše.

 

 

Celjska zasedba v tej sezoni ne blesti, na sredini tekmi pa bo nastopila brez svojega pomembnega člena Luke Žvižeja (že od prej sta poškodovana Dejan Perić in Gregor Potočnik), ki se je poškodoval na Madžarskem. "Pred nami je zelo težka preizkušnja, po grenki evropski preizkušnji pa se moramo pobrati," je pred obračunom z Velenjčani uvodoma dejal celjski krilni igralec Gašper Marguč in dodal: "V sredo bomo seveda vseeno šli na zmago. Velenjčani so v tem trenutku zelo dobro pripravljeni, bržkone bolje kot mi, a tekma bo v naši dvorani. Naše pomanjkljivosti bomo skušali odpraviti z bojevitostjo in dobro obrambo."

 

 

Velenjčani in Celjani bodo le tri dni kasneje znova stopili na veliko mednarodno sceno: prvi bodo v soboto gostovali pri makedonskem Metalurgu iz Skopja, kjer igrajo kar trije slovenski rokometaši (Renato Vugrinec, Miladin Kozlina in Tadej Matijašič), drugi pa bodo v svoji dvorani gostili španski Atletico iz Madrida, v minuli sezoni finalista lige prvakov.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - 5. KROG:

 

 

 

Sreda, 3. oktober 2012:

 

 

ob 19.00: Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje

 

 

 

Sobota, 6. oktober 2012:

 

 

ob 19.00: Istrabenz plini Izola - Krško

 

 

ob 19.00: Jeruzalem Ormož - Trimo Trebnje

 

 

ob 19.00: SVIŠ Pekarna Grosuplje - Cimos Koper

 

 

ob 19.30: Sevnica - Krka Novo mesto

 

 

 

Nedelja, 7. oktober 2012:

 

 

ob 18.00: Maribor Branik - Ribnica Riko hiše

 

 

 

 

VRSTNI RED PO 4. KROGU:

 

 

Gorenje Velenje - 8 točk

 

 

Cimos Koper in Celje Pivovarna Laško - po 7 točk

 

 

Trimo Trebnje - 6 točk

 

 

Ribnica Riko hiše - 5 točk

 

 

Maribor Branik - 4 točke

 

 

Krka - 3 točke

 

 

Istrabenz plini Izola, SVIŠ Pekarna Grosuplje in Sevnica - po 2 točki

 

 

Krško in Jeruzalem Ormož - po 1 točka

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13