4. 10. 2012

Izjava slovenskega rokometaša Dragana Gajića

Na prošnjo Montpellierjevega igralca in slovenskega reprezentanta Dragana Gajića in njegovih odvetnikov Jeana Yvesa Lienarda in Frederica Landona RZS objavlja njegovo izjavo za javnost.

 

 

V izjavi za javnost je zapisano naslednje (objavljamo jo v celoti in brez popravkov):

 

 

"Zadnjih nekaj dni se proti meni vrstijo neutemeljene in nepravične obtožbe, ki blatijo mojo čast in dobro ime. Že v izjavi, ki sem jo podal pred preiskovalnim sodnikom v Montpellier-ju, sem zatrdil,  da nisem na noben način vpleten v stave na izid tekme Cesson - Montpellier, ki je potekala 12. maja letošnjega leta.

 

 

Ocenjujem, da sem se vedel vzorno in neoporečno tako po športni kot po etični strani. Med to tekmo sem po najboljših močeh branil interes svojega kluba, zato je sum goljufije absolutno nesprejemljiv. To dokazuje tudi moj športni dosežek med samo tekmo, saj sem od dvanajstih strelov gol zadel desetkrat. Gre za eno izmed mojih najboljših statistik sezone. Specialisti, ki so si ogledali posnetek tekme, niso odkrili prav nobene nepravilnosti.

 

 

S pomočjo odvetnikov si nameravam izboriti  resnico, dokazati, da nisem storil nobenega prekrška. Moja edina želja je oprati čast in v najkrajšem možnem času stopiti na igrišče ter neobremenjeno nadaljevati kariero poklicnega športnika."

 

 

Dragan Gajić