5. 10. 2012

Rokometaše Gorenja čaka zahtevno gostovanje pri makedonskem prvaku Metalurgu v Skopju

Po zmagi na sredinem derbiju proti Celju Pivovarni Laško (25:24) čaka rokometaše Gorenja nova preizkušnja tudi v evropski ligi prvakov. Velenjčani bodo v soboto, 6. oktobra, ob 18. uri gostovali pri Metalurgu v Skopju.

Izbranci trenerja Branka Tamšeta so z odliko opravili prvi dvoboj na mednarodni sceni, kajti pred slabim tednom so na domačem igrišču v Rdeči dvorani do tal potolkli tekmece iz ruskega Sankt Peterburga (35:22). Toda zdaj jih čaka precej težja naloga, kajti v glavnem mestu Makedonije se bodo pomerili z Metalurgom.

Metalurg iz Skopja, za katerega v tej sezoni nastopajo Renato Vugrinec, Miladin Kozlina in Tadej Matijašič, je prav tako odlično začel novo sezono v evropski ligi prvakov. Pod vodstvom trenerja Lina Červarja je v uvodnem krogu skupine B v gosteh premagal francoski Chambery s 33:30.

Zasedba iz Šaleške doline je zadovoljna, da je v sredo v celjskem Zlatorogu osvojila obe točki, malo manj s svojo predstavo, predvsem v zadnjih desetih minutah, ko je zapravila šest golov prednosti (od 24:18 do 24:24). Za popoln izkupiček je na koncu poskrbel Klemen Cehte, ki je zadel dve sekundi pred koncem tekme, v slabo voljo pa jih je spravila poškodba Jureta Dolenca. Njegov nastop je zaradi težav z mečno mišico pod vprašajem.

"V prvi vrsti upam, da bom lahko igral," je uvodoma dejal Jure Dolenec, nato pa dodal: "Metalurg ima dobro obrambo, na čelu z vratarjem Darkom Stanićem, ki ga dobro poznamo tudi v Sloveniji. V Skopju nas čaka bučno in evforično vzdušje s strani domačih gledalcev, ki tudi na ta način vršijo določen pritisk na sodnika in gostujoče zasedbe. Verjamem, da smo boljši od Metalurga, predvsem po ekipni in posamični plati, a v Makedoniji je zares težko igrati, kar je lani spoznal tudi koprski Cimos. V Skopju moramo prikazati pametno igro, pri zaključnih strelih pa moramo biti izjemno zbrani. V ekipi se dobro zavedamo, kaj se lahko zgodi, če se Staniču 'utrga'."

Po dolgem času gremo na tekmo, na kateri nimamo vloge favorita. V Skopje odhajamo neobremenjeni, na tej tekmi nimamo česa izgubiti. To ne pomeni, da gremo le igrati tekme, dali bomo vse od sebe in skušali presenetiti, tako kot je Metalurg presenetil v Chamberyju. Pred nami je težka in zahtevna preizkušnja, v tem trenutku pa me najbolj skrbi poškodba Dolenca. Upam, da bo z njim vse v redu. Z Metalurgom smo doslej igrali dve tekmi in na obeh zmagali, pred nami pa je povsem nova zgodba," je pred sobotnim obračunom v makedonski prestolnici dejal trener Branko Tamše.

Pravico na makedonsko-slovenskem klubskem obračunu bosta delila Romuna Sorin-Laurentiu Dinu in Constantin Din, delegat bo Srb Božidar Đurković.

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13 (SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)