5. 10. 2012

V dvorani Zlatorog v drugem krogu lige prvakov sloviti španski klub Atletico Madrid

V celjski dvorani Zlatorog se v soboto, 6. oktobra, ob 16.30 obeta nov rokometni spektakel. V drugem krogu skupine B v evropski ligi prvakov se bodo igralci Celja Pivovarne Laško pomerili s slovitim klubom Atletico Madrid (bivši Ciudad Real).

 

 

Celjska ekipa je po visokem porazu proti Veszpremu ob Blatnem jezeru (23:33) v sredo prejela novo zaušnico, tokrat s strani Gorenja, ki je zmagalo s 25:24. Nekdanji absolutni gospodarji slovenskih rokometnih igrišč so si po petih krogih v elitnem državnem tekmovanju pridelali že tri točke zaostanka za Velenjčani, kar je slaba popotnica pred gostovanjem ene najbolj prepričljivih evropskih ekip v minulem desetletju.

 

 

Atletico je po selitvi iz Ciudad Reala v Madrid resda izgubil dobršen del svojega glamuroznega sijaja, še vedno pa je to ekipa, ki se spogleduje z najvišjimi mesti in premore kopico imenitnih igralcev. Navkljub temu, da je v težkem finančnem položaju, je v letošnjem prestopnem obdobju v svoje vrste pripeljal hrvaškega čarovnika Ivana Balića, na uvodni domači tekmi pa je moral priznati premoč izjemno močnemu nemškemu Kielu (27:32), sicer branilcu naslova evropskega klubskega prvaka.

 

 

"Po zahtevni preizkušnji z Velenjčani mi preostane le, da svoje varovance poskušam regenerirati in motivirati za tekmo z Atleticom iz Madrida. Gostili bomo ekipo, ki se spogleduje z uvrstitvijo na zaključni turnir. Težko bo, zelo težko, potrebovali bomo veliko energije," pred gostovanjem rokometnega velikana s Pirenejskega polotoka pravi celjski strateg Vladan Matić, ki v naslednjih treh tednih - ob že prej poškodovanih Dejanu Periću, Gregorju Potočniku in Luki Žvižeju - ne bo mogel računati tudi na zunanjega igralca Roka Žurana.

Na sredinem derbiju proti Gorenju se je Žuran huje poškodoval in zanj je letošnja sezona bolj ali manj že končana. Poškodba, ki jo je staknil proti slovenskim prvakov, je bila hujša, kot je sprav kazalo. Strgane so namreč sprednje križne kolenske vezi, kar na žalost pomeni, da bo z igrišč odsoten vsaj osem mesecev.

 

 

"Tekme si sledijo kot po tekočem traku, ritem je zares naporen. Po sredinem nesrečnem porazu z Velenjčani se moramo pobrati, zbrati in dvigniti glave. Atletico je absolutni favorit tega dvoboja, proti Veszpremu in Gorenju pa smo dokazali, da navkljub naši mladosti znamo igrati. Z našo bojevito predstavo in kančkom zbranosti bi lahko proti favoriziranemu Atleticu vendarle iztržili ugoden izid," je pred tekmo v Zlatorogu dejal celjski zunanji igralec Žiga Mlakar.

 

 

Pravico na slovensko-španskem klubskem obračunu bo delil francoski sodniški par Stevann Pichon-Laurent Reveret, delegat pa bo Črnogorec Predrag Pavičević.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13 (SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)