12. 10. 2012

Celjani bodo v Zlatorogu proti švedskemu Sävehofu lovili prvo zmago v ligi prvakov

Na prvih dveh tekmah v letošnji evropski ligi prvakov so igralci Celja Pivovarne Laško dvakrat izgubili (Veszprem, Atletico Madrid), v tretjem krogu pa bodo gostili švedsko ekipo Sävehof. Tekma v dvorani Zlatorog bo v soboto, 13. oktobra, ob 20. uri.

Prva tri mesta v skupini so bolj ali manj oddana nemškemu Kielu, Veszpremu in Atleticu, na četrto mesto, ki prinaša nastop v osmini finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini, pa poleg slovenske in švedske ekipe resno računa tudi romunska Constanta.

Celjska zasedba je v sredo v Trebnjem prekinila niz treh zaporednih porazov, kar je lepa popotnica pred izjemno zahtevnim obračunom s Sävehofom, ki je v uvodnem krogu lige prvakov na kolena spravil Constanto, v drugem pa visoko klonil v Kielu. "Sävehof je dobra ekipa. Ne deluje naivno, v vsakem primeru bomo morali pokazati izjemno kakovostno predstavo. Naša primarna naloga je, da zmanjšamo število naših napak, le v tem primeru lahko računamo na zmago. Menim, da obračun s švedsko ekipo še ni življenjskega pomena, z morebitno zmago pa bi veliko pridobili," meni celjski vratar Matevž Skok.

Celjski strateg Vladan Matić na sobotni tekmi ne bo mogel računati na dlje časa poškodovanega vratarja Dejana Perića, manjkali pa bodo tudi slovenski reprezentant Luka Žvižej, Rok Žuran in Gregor Potočnik. Petkratni švedski prvak je pred začetkom sezone 2012/13 v svoje vrste pripeljal velikega upa norveškega rokometa - desnega zunanjega Kenta Robina Tonnesena, zanj pa nastopa tudi pet igralcev, ki so na širšem seznamu švedske reprezentance A.

Trener Vladan Matić računa na večjo podporo navijačev, v igri svojega moštva pa pogreša predvsem strele z zunanjih položajev: "Če ne bomo tu nevarni, bomo imeli velike težave, saj je Sävehof zelo nevarna ekipa. Pogledal sem si obe tekmi v ligi prvakov, ki so jih odigrali. V prvem krogu so zanesljivo premagali Constanto, ki je odlična ekipa, v drugem krogu pa so se odlično po robu postavili Kielu. Z minus deset so se v drugem polčasu sredi Kiela uspeli približati na minus tri zadetke, to je spoštovanja vreden dosežek, ki ga zmore le zelo dobra ekipa."

Matić je natančno analiziral igro švedskega prvaka: "So zelo nevarni, so zelo visoki, kot tudi močni in igrajo tipično švedsko obrambo 6-0, brez veliko kontakta in izhodov. To pa pomeni, da bomo morali to reševati s streli z razdalje, ki pa so bili do sedaj naš problem. So izjemno hitri, tako v protinapadih, polprotinapadih kot tudi v izvajanju hitrega centra. So kompletna ekipa, ki je v napadu zelo nevarna z vseh treh zunanjih položajev, levega in desnega, kjer imajo izrazita strelca, organizator je odlični Larsson, kot tudi kril in krožnega napadalca Nielsena, ki je bil v preteklem krogu izbran v idealno sedmerko lige prvakov. Ker niso veliko menjali, so tudi zelo uigrani in čaka nas zelo težka preizkušnja."

Pravico na slovensko-švedskem klubskem obračunu, ki se bo v soboto začel ob 20. uri, bosta delila Rusa Jevgenij Zotin in Nikolaj Volodkov, delegat pa bo Čeh Ivan Dolejs.

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13 (SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)