22. 10. 2012

Jutri žreb kvalifikacij za EP kadetinj in mladink

Potem, ko so bili letos v ospredju tekmovanja kadetov in mladincev, bodo v prihodnjem letu na svoj račun prišle le kadetinje in mladinke. Jutri bo tako na Dunaju žreb kvalifikacij za EP kadetinj in mladink.

Mlade slovenske rokometašice na poti do največjih tekmovanj najprej čakajo kvalifikacijski turnirji. Jutri bo na Dunaju, na sedežu evropske rokometne zveze, žreb kvalifikacij za EP kadetinj (U-17) in mladink (U-17). Kadetinje imajo v letu 2013 evropsko prvenstvo na Poljskem, ki bo od 15. do 25. avgusta, najprej pa jih čakajo kvalifikacijski turnirji, ki se bodo igrali od 22. do 24. Marca prihodnje leto. Slovenske kadetinje so pred žrebom uvrščene v tretji boben, skupaj z Belorusijo, Bolgarijo, Islandijo, Litvo, Črno goro in Turčijo. Kvalifikacijskih turnirjev bo osem, na EP pa bosta iz vseh skupin, razen iz osme, napredovali po dve najboljši. Za slovenske kadetinje bo torej izjemnega pomena, da jih žreb uvrsti v skupino s štirimi udeleženkami.

EP mladink bo na Danskem, od 1. do 11. avgusta 2013, kvalifikacijski turnirji pa se bodo igrali od 17. do 19. maja prihodnje leto. Mladinke za nastop na EP čaka še težje delo, saj so se na Dunaju odločili, da bodo nosilci šestih kvalifikacijskih skupin reprezentance Hrvaške, Francije, Madžarske, Nizozemske, Romunije in Švedske, v prvem bobnu pa reprezentance Avstrije, Češke, Španije, Nemčije, Poljske, Portugalske in Slovaške. Slovenke so uvrščene v tretji kakovostni boben, skupaj z Belorusijo, Bolgarijo, Islandijo, Litvo, Črno goro in Turčijo.  Iz prvih šestih kvalifikacijskih turnirjev bodo na EP napredovali po dve najboljši reprezentanci, s sedmega kvalifikacijskega turnirja pa le zmagovalec.

Oba žreba se bosta začela jutri ob 14. uri.

 

Nosilci žreba kvalifikacij za EP kadetinj

Boben 1: Danska, Francija, Madžarska, Nizozemska, Norveška, Romunija, Rusija, Švedska

Boben 2: Avstrija, Hrvaška, Češka, Španija, Nemčija, Portugalska, Slovaške

Boben 3: Belorusija, Bolgarija, Islandija, Litva, Črna gora, SLOVENIJA, Turčija

Boben 4: Azerbajdžan, Bosna in Hercegovina, Estonija, Finska, Grčija, Italija, Latvija, Makedonija, Srbija, Švica

 

Nosilci žreba kvalifikacij za EP mladink

Boben 1: Hrvaška, Francija, Madžarska, Nizozemska, Romunija, Švedska, Avstrija, Češka, Španija Nemčija, Poljska, Portugalska, Slovaška

Boben 2: Bolgarija, Islandija, Izrael, Litva, Črna gora, SLOVENIJA, Turčija

Boben 3: Armenija, Finska, Velika Britanija, Italija, Moldavija, Srbija, Švica, Ukrajina