27. 10. 2012

Rokometaši Cimosa na derbiju osmega kroga v 1. NLB Leasing ligi premagali Gorenje

Na derbiju osmega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Cimos in Gorenje Velenje. V dvorani Bonifika so bili uspešnejši domači Koprčani, ki so zmagali z 28:23 (11:10).

 

 

Cimos Koper - Gorenje Velenje 28:23 (11:10)

 

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 1500, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana).

 

Cimos Koper: J. Dobelšek, Grzenič, Brumen 6, Bombač 4, T. Poklar, Škof, Krivokapić 9 (3), N. Poklar, Vran, Konečnik, Rapotec 2, Manojlović 6, Gavranović, Bundalo 1, Bošković, Osmajić.

 

Gorenje Velenje: Gajić, Melić 6, Medved, Bezjak 4, Pucelj, Dolenec 6, Taletovič, Cehte 4, Miklavčič, Gaber 1, Golčar, L. Dobelšek, Gams 2, Baram, Nosan, Dujmovič.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 3 (3), Gorenje Velenje 2 (0).

 

Izključitve: Cimos Koper 8 minut, Gorenje Velenje 8 minut.

 

Rdeči karton: Bezjak (Gorenje Velenje, 59. minuta).

 

 

 

Koprčani so v derbiju kroga vzeli skalp Velenjčanom, ki so tako doživeli prvi prvenstveni poraz v sezoni. Tekma je postregla s kar nekaj preobrati, a bolj ali manj ves čas so bili domači tisti s pobudo. Tudi v odločilnih trenutkih so igrali dovolj dobro in zbrano, da so zmanjšali točkovno razliko pri vrhu lestvice. Gorenje ima namreč le še točko prednosti pred Koprom in Celjem.

 

 

V prvem polčasu sta bili ekipi, pri domači je blestel vratar Gorazd Škof, pri gostih pa njegov kolega med vratnicama Ivan Gajić, izenačeni, kljub temu, da so imeli nekaj več prebliskov domači, ki so si dvakrat v drugi polovici prvega polčasa priigrali prednost dveh oziroma treh zadetkov (11:8), a na glavni odmor vendarle nesli le zadetek naskoka.

 

 

V uvodu drugega polčasa se je zdelo, da se bo "mrtvi tek" nadaljeval. Koprčani so se skušali "odlepiti", Velenjčani pa jim tega niso dopustili. A tudi po zaslugi zaporednih kazni Dina Bajrama je gostiteljem le uspelo jeziček na tehtnici prevesiti na svojo stran. Milorad Krivokapić in Matjaž Brumen, tokrat gonilni sili primorskega napada, sta poskrbela za zajetnejšo prednost Kopra (17:13) v 40. minuti, nekaj trenutkov pozneje pa je Uroš Bundalo na veselje domačih navijačev povišal na 18:13.

 

 

Niti to pa ni strlo velenjskega duha. Dobrih pet minut pred koncem so se namreč igralci Gorenja vrnili v igro in izid izenačili na 22:22. Namesto da bi ta svoj elan izkoristili za preobrat, so vajeti igre prevzeli Brumen, Dean Bombač in Nikola Manojlović, ki so znova luknjali velenjsko mrežo, poskrbeli za zadnjih šest golov domačih, na drugi strani pa je koprska obramba prav tako delo opravila izvrstno, saj je gostom dovolila le še zadetek.

 

 

Koprčane naslednji prvenstveni obračun čaka 7. novembra v Izoli, Velenjčani pa bodo na isti dan gostili Trebanjce.