27. 10. 2012

Ribnica Riko hiše - Celje Piv. Laško 24:34 (14:20)

Celjani so v osmem krogu 1. NLB Leasing lige dosegli že šesto zmago (ob remiju in porazu). V gosteh so premagali Ribnico Riko hiše s 34:24 (20:14).

Ribnica Riko hiše - Celje Pivovarna Laško 24:34 (14:20)

Ribnica - Športni center Ribnica, gledalcev: 300, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Kovač, Merhar, Batinič, Jamnik 7 (2), Bašič 2, Koražija 4, Nosan, Markovič, Pucelj, Abrahamsberg 5, Čemas 4, Kapular 2, Košmrlj.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Marguč 12, Janc, Razgor 1, Toskić 4, Ranevski, Skube 3, Poteko, Žabič, Zelenović 2, Mačkovšek 6, Lekai 2, Žvižej 4 (1).

Sedemmetrovke: Ribnica Riko hiše 2 (2), Celje Pivovarna Laško 1 (1).

Izključitve: Ribnica Riko hiše 4 minute, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

Celjani so v Ribnici prišli do šeste zmage v prvenstvu. Do nje so prišli zanesljivo, saj so zmagovalca odločili že precej pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Eden ključnih igralcev Celja je bil Gašper Marguč, ki je z odlično strelsko predstavo (zgrešil je le enkrat) že v prvem polčasu Celje utiril na pot do zmage. Marguč je tekmo končal z 12 goli, pri domačih pa je bil najboljši Gregor Jamnik s sedmimi goli.

Ribničani so tekmo začeli vzpodbudno in korak s favoriziranimi Celjani držali do 11. minute, ko so še zadnjič izid na tekmi izenačili (6:6). Po dveh golih Luke Žvižeja in treh razpoloženega Marguča pa so Celjani začeli stvari postavljati na svoje mesto. V 20. minuti so tako povedli že s 13:9. Prednost Celjanov je do konca prvega dela še narasla, predvsem po Margučevi zaslugi. Med 27. in 29. minuto je zabil še štirikrat zapored in že v prve pol ure dosegel kar osem golov.

Isti igralec je v 32. in 33. minuti z novima zadetkoma prednost svoje ekipe povišal že na 21:14 in 22:14, s čimer je bil zmagovalec praktično odločen. Za najvišjo prednost na tekmi je poskrbel Borut Mačkovšek v 58. minuti, ko je zadel za 34:23. To je bil tudi zadnji gol niza 4:0, v katerem je Mačkovšek zabil trikrat, Marguč pa enkrat.

Ribničani bodo naslednjo prvenstveno tekmo igrali 7. novembra v Sevnici, Celjani pa bodo isti dan gostili Sviš Pekarno Grosuplje.