28. 10. 2012

Igralke Krima Mercatorja v tretjem krogu evropske lige prvakinj doživele drugi poraz

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretjem krogu evropske lige prvakinj doživele že drugi poraz. V ljubljanski dvorani v Stožicah so aktualne slovenske prvakinje izgubile proti madžarski ekipi Györ z 20:31 (9:12).

 

 

Krim Mercator - Györ 20:31 (9:12)

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 2000, sodnika: Opava in Valek (oba Češka).

 

Krim Mercator: Grubišić, Martin 3 (1), Wörz 4, Mavsar 1, Stefanišin, Bodnjeva, Lazović 1, Kain, Torstenson 1, Zulič, Müller 3 (1), Gregorc, Krpež 2, Vergeljuk 1, Zrnec 4, Potisek.

 

Györ: Lunde Haraldsen, Radičević 6, Loke 5, Hornyak 1, Korsos, Herr, Görbicz 8 (2), Kovacsics 1, Amorim 4, Redei-Soos 2, Tervel, Orban 1, Szepesi 2, Lekić 1.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 3 (2), Györ 3 (2).

 

Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Györ 4 minute.

 

 

 

Krimovke so po domači zmagi nad Clujem in porazu v Koprivnici tokrat gostile favoritinje skupine Györ. Če gre verjeti trenerju Krima Tonetu Tislju, da igra Krim po vseh zdravstvenih težavah trenutno le s 50-odstotno močjo, potem bi bila tokratna izdaja madžarske ekipe celo ob nepopolni uigranosti in "udeležbi" lahko premagljiva.

 

 

A to so bile le pobožne želje Krimovih navijačev. Nemoč zunanjih igralk in na sploh preveč zapravljenih priložnosti v napadu zdajšnje verzije Krima so bile pač preveč za upanje po ugodnem razpletu. Gostujoče igralke v zeleno-beli opravi so kljub ne ravno blesteči predstavi v uvodu drugega polčasa prišle do dovolj visoke prednosti za miren zaključek tekme.

 

 

Tiselj je tekmo začel z Jeleno Grubišić v vratih, Carmen Martin in Majo Zrnec na krilih, Nino Wörz na položaju krožne napadalke ter Linneo Torstenson, Sussan Müller in Barbaro Lazović na zunanjih položajih. Ta postava ni dobro začela, hitro se je znašla v zaostanku z 1:4, 2:5, 3:6, nakar je Tiselj začel - v želji po vzdrževanju visokega ritma, ki si ga Györ z dolgo klopjo lahko privošči - z rotacijami igralk.

 

 

Te se v napadu niso obnesle, edina, ki jih je držala v igri z Madžarkami, ki so v napadu tudi naredile nekaj nepotrebnih napak, je bila vratarka Grubišićeva. Domače so po njeni zaslugi v 15. minuti prek Torstensonove celo znižale na 5:6 in imele v 19. minuti prek Müllerjeve tudi priložnost za izenačenje, a je nemška okrepitev zgrešila "zicer".

 

 

Obe ekipi se v naslednjih minutah nista ravno izkazali v napadu, šele po sedmih minutah je izid spremenila Adrienn Orban na 5:7, malce za njo je s sedmih metrov Görbiczeva povišala na 8:5, Heidi Loke pa je v 24. minuti zadela za dotlej najvišjo prednost gostij za 9:5.

 

 

Katarina Krpež je - ob nemoči oziroma neodločnosti zunanjih igralk (predvsem ob obrambi tekmic 5-1) - z dvema zaporednima zadetkoma z desnega krila prepolovila prednost gostij, Zrnečeva pa je z levega krila v 29. minuti praktično izničila zaostanek (9:10). A v samem zaključku polčasa je domače neučinkovitost v napadu znova kaznovala domačo ekipo, ki je na glavni odmor odšla s tremi goli minusa (9:12).

 

 

Drugi polčas so domače začele odločneje v obrambi in si po njeni zaslugi hitro priigrale dobre temelje za nadaljevanje, saj so favoriziranim tekmicam znova povsem približale. A Krimove neizdelane mete, tehnične napake in slabe odločitve v napadu so ene glavnih favoritinj za končno zmago v tem tekmovanju znale hitro kaznovati.

 

 

V 40. minuti so prek Eduarde Amorim po delnem izidu 4:0 povedle že z 18:13. Iz tega primeža pa se domači postavi ni več uspelo izviti. Ko je Ivett Szepesi v 51. minuti zabila za 24:17, je bil zmagovalec odločen, sledili pa so zgolj še kozmetični popravki končnega izida. Najvišjo prednost na tekmi so Madžarke imele prav ob koncu po zadetku Dore Hornyak.