23. 11. 2012

Trimo Trebnje - Ribnica Riko hiše 28:28 (15:10)

Na edini petkovi tekmi v 1. NLB Leasing ligi sta se pomerila Trimo in Ribnica Riko hiše. V Trebnjem se je tekma končala brez zmagovalca (28:28), para zadnjih dveh tekem pa sta Celje Pivovarna Laško - Jeruzalem Ormož in Sevnica - Istrabenz Plini Izola.

TRIMO TREBNJE - RIBNICA RIKO HIŠE 28:28 (15:10)

Trebnje - Dvorana OŠ Trebnje, gledalcev: 350, sodnika: Sok in Lah (oba Ormož).

Trimo Trebnje: Korelec 1, Lukanc, Radelj 4, Paladin 1, Ratajec 3, Ferlin, Skol, Sušin 1, Saje, Florjančič, Rojc 4, Zoran, Skube 3 (2), Grandovec 4, Aguirrezabalaga 7 (6), Brana.

Ribnica Riko hiše: Markovič, Kovač 5, Merhar, Batinič, Jamnik 4, Bašič 2, Lisjak, Klarič, Grebenc, Koražija 4, Nosan, Pucelj, Abrahamsberg 3, Čemas 7 (2), Perovšek, Kopular 3.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 9 (8), Ribnica Riko hiše 3 (2).

Izključitve: Trimo Trebnje 4 minute, Ribnica Riko hiše 14 minut.

Rokometaši Trima so kljub boljšemu položaju na lestvici in dokaj visokem vodstvu ob polčasu na koncu tekme vknjižili zgolj točko proti resnim tekmecem za končnico prvenstva, s katerimi se bodo spopadli za eno od šestih mest.

Čeprav so domači po slabšem začetku (1:5) uvodoma pobegnili na 13:8 in dobili prvi del tekme, pa so se gostje iz Ribnice v drugem polčasu razigrali, Trebanjce ujeli pri 19. golu in nato povedli. Tekma se je nato prevesila v dramatično končnico, moštvi sta se vseskozi izmenjavali v vodstvu, po izredno izenačenem drugem delu pa sta si ekipi točki razdelili.

V dresu domačih je bil najbolj razpoložen Mikel Aguirrezabalaga s sedmimi goli, šest jih je dosegel s sedmih metrov, medtem ko je v vrsti Ribnice s sedmimi goli blestel Matej Čemas. Trimo bo v 13. krogu 1. decembra ob 19. uri gostoval pri ekipi Sviš Pekarna Grosuplje, v Ribnico pa na isti dan ob isti uri prihaja Krško.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13