30. 11. 2012

Slovenske rokometašice po hudem boju izgubile z gostiteljicami Nizozemkami z zadetkom razlike

Slovenska ženska članska reprezentanca je na drugi tekmi predkvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu v Srbiji leta 2013 v Apeldoornu doživela prvi poraz. Po zmagi proti Avstriji (26:22) so Slovenke po hudem boju izgubile z gostiteljicami Nizozemakmi - končni izid 23:24 (10:12).
 
 
Na uvodni tekmi drugega kroga je Avstrija visoko premagala Izrael s 40:22 (19:13).
 
 
Vrstni red po 2. krogu: Nizozemska 4 točke, Slovenija in Avstrija po 2, Izrael 0.
 
 
 
 
SLOVENIJA - NIZOZEMSKA 23:24 (10:12)
 
 
Apeldoorn - Dvorana OmniSport, gledalcev: 1800, sodnici: Rakitina in Tkačuk (obe Ukrajina).
 
Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Ferfolja, Krhlikar, Gros 2, Mitruševska 2, Jeriček 2, Čerenjak, Mavsar 6, Lazović 2, Irman 4, Koren, Janković, Gregorc 1, Petrinja 4.
 
Nizozemska: Van der Wal, Van Dorst, Kramer 5, Van der Heijden 4, Bont, Snelder, Knippenborg, Broch 1, Groot 6, Bovenberg, Goos, Janković, Smeets 5, Luciano 2, Polman 1.
 
Sedemmetrovke: Slovenija 7 (4), Nizozemska 2 (0).
 
Izključitve: Slovenija 10 minut, Nizozemska 12 minut.

 
 
Slovenske rokometašice so po uvodnem zmagoslavju nad Avstrijkami po dramatični končnici morale priznati premoč Nizozemkam, s porazom pa so bržkone zapravile možnosti, da se uvrstijo v dodatne kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo med 7. in 22. decembrom prihodnje leto v Srbiji. Nekaj teoretičnih možnosti za prvo mesto na tem turnirju še imajo, a le pod pogojem, da v Avstrijke v zadnjem krogu premagajo Nizozemke.
 
 
Izbranke Uroša Bregarja, ki v deželi tulipanov nadomešča selektorico Marto Bon, so v prvi polovici tekme prikazale brezkompromisno predstavo. Na parketu dvorane OmniSport se je vseskozi odvijal ogorčen boj za vsako žogo, Nizozemke, sicer papirnate favoritinje tega dvoboja, nikakor niso mogle prebiti slovenske obrambe, ki je bila na visoki ravni. Slovenke so si najvišji zaostanek pridelale v končnici polčasa, ko so zaostale z 10:12.
 
 
Slovenke v začetku drugega polčasa niso zdržale ostrega ritma, ki so ga narekovale gostiteljice. Hitro so zaostale za šest golov (13:19) in bile v navidez izgubljenem položaju. Nato pa so vstale kot iz pepela in tekmo postavile na glavo. Z vztrajno predstavo so najprej prepolovile zaostanek (17:20), v sami končnici pa izenačile na 23:23. Na obzorju je bila prvovrstna senzacija, gostiteljice pa so jo vendarle preprečile v samih izdihljajih tekme.
 
 
V slovenski reprezentanci je Tamara Mavsar dosegla šest, Neli Irman in Ana Petrinja pa po štiri gole. Pri Nizozemkah je Cornelia Nycke Groot dosegla šest zadetkov.
 
 
Slovenija se bo v nedeljo, 2. decembra, pomerila z Izraelom, tekma pa se bo pričela ob 11. uri.