3. 11. 2013

Vsebina pogovora med Deničem in reprezentanti ostaja skrivnost, zaenkrat brez sprememb

Po porazu proti Ukrajini v Zaporožju (28:32) je bilo razočaranje v slovenskem taboru zelo veliko. Selektor Boris Denič je napovedal, da se bo že v večernih urah sestal z igralci in jih vprašal, ali ga sploh še želijo imeti za selektorja.

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Dejstvo je, da se bom moral sestati z igralci in se pogovoriti o celotni zadevi. Ne bom skrival, to bom storil že v današnjih večernih urah in jih vprašal, ali me sploh še želijo na mestu selektorja. Ne želim voditi ekipe, ki ni lačna in na igrišču deluje melanholično. Tukaj smo vsi zaradi tega, ker se želimo uvrstiti na svetovno prvenstvo leta 2015 in olimpijske igre leta 2016, ne pa zaradi tega, ker želim biti selektor. Po večernem sestanku bo vse jasno, nato pa se bom odločil, kaj in kako naprej."

 

 

Luka Žvižej, reprezentant Slovenije: Nismo bili pravi in nismo pokazali igre, ki nas je krasila. Razočarani smo, tega spodrsljaja si ne bi smeli privoščiti, a časa ne moremo zavrteti nazaj. Pred nami so še štiri tekme v prvi polovici januarja. Če želimo do dodatnih kvalifikacij za Katar, potem potrebujemo štiri gladke zmage."

 

 

Matej Gaber, reprezentant Slovenije: "Na tekmi bi morali zmagati z eno roko, a to se ni zgodilo. Ukrajinci so nas enostavno pretekli, če bi se še enkrat pomerili z njimi, potem bi jih zanesljivo premagali. Moramo gledati naprej, po tem porazu moramo znova stopiti skupaj. Menim, da smo dovolj kakovostni, da se izvijemo iz krize."

 

 

Do selektorjevega sestanka z reprezentanti je po tekmi tudi prišlo, vendar nobena stran ni želela razkriti podrobnosti pogovora. V vsakem primeru pa ni prišlo do kadrovskih sprememb in Boris Denič zaenkrat ostaja selektor moške članske reprezentance Slovenije.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015 - MOŠKIV kvalifikacijah za SP 2015 v Katarju slovenski rokometaši izgubili na gostovanju v Ukrajini