7. 11. 2013

Zagorjanke začenjajo svojo tretjo evropsko sezono z gostovanjem na Slovaškem

Rokometašice ekipe GEN-I Zagorje konec tedna začenjajo z nastopi v evropskem pokalu EHF. Na prvi tekmi tretjega kroga bodo Zagorjanke gostovale pri Iuventi Michalovce, tekma pa bo v soboto, 9. novembra 2013, ob 17.30 na Slovaškem.

Zagorjanke so v zgodovini nastopov v pokalu EHF odigrale osem tekem in dosegle pet zmag, trikrat pa so izgubile. Iuventa Michalovce je klub, ki je bil ustanovljen leta  1971, ženski rokomet pa igrajo od leta 1976. V tem času je ženska ekipa osvojila pet naslovov državnega prvaka (od tega tri zadnjih treh sezonah), štirikrat pa so osvojile pokal Slovaške.

Od sezone 2003/04 redno nastopajo v evropskih tekmovanjih. Nekajkrat so igrale tudi kvalifikacije za ligo prvakinj, v ekipi pa imajo kar sedem tujk. Dve Ukrajinki, Makedonko, Hrvatico, Madžarko in Slovenko Lauro Gerič. Gre za izkušeno ekipa, ki je v tej sezoni v drugem krogu tega tekmovanja izločila izraelsko moštvo Bnei Hertzeliya s skupnim rezultatom 81:45.

Trener Bojan Voglar je v tem tednu še bolj intenzivno pripravljal ekipo za prvo letošnjo evropsko tekmo. Z dodatnimi informaciji je ekipo Iuventa zelo dobro proučil. Na Slovaško gre ekipa dobro razpoložena in pripravljena. Čeprav bo potovanje na Slovaško trajalo približno osem ur, se trener Voglar ne boji, da bi bile igralke preveč utrujene.

Jutri (petek) jih čaka še en trening v Areni Chemkostav v Mihalovcih. Dvorana sprejme 1800 gledalcev. Torej bo vzdušje pravo in to bo prav gotovo dobra motivacija tudi za Zagorjanke, ki rade igrajo v takšnem vzdušju. Sodnika prihajata iz Azerbajdžana, delegat pa z Madžarske.