9. 11. 2013

Krimovke na gostovanju pri Sävehofu na Švedskem za potrditev prvega mesta v skupini C

Rokometašice Krima Mercatorja so na pragu dokončne uvrstitve v drugi del lige prvakinj, potrditev tega pa lahko pride že v nedeljo, 10. novembra 2013, ob 16. uri, ko gostujejo pri Sävehofu na Švedskem. Po štirih krogih v skupini C imata oba vodilna kluba po šest točk.

 

 

Na prvi medsebojni tekmi v letošnj evropski sezoni so izbranke Toneta Tislja zmagale (36:28), s podobnimi željami pa so se odpravile tudi na Švedsko. V Stožicah so se oktobra Švedinje slovenskim prvakinjam dolgo časa dobro upirale, gostiteljice so njihov odpor strle šele v zadnjih petnajstih minutah tekme in na koncu visoko zmagale.

 

 

"Prva tekma ne pomeni prav nič. Dejstvo je, da se je Sävehof že takrat pokazal kot zelo kakovostna ekipa. Po tisti tekmi je švedska ekipa nadaljevala z dobrimi igrami, vse tri tekme nato je zmagala. Že pred prvo tekmo sem menil, da je Sävehof dobra ekipa, dobro selekcionirana, mogoče ji manjka malce izkušenj in samozavesti, kar pa je pridobila z letošnjimi zmagami in tudi lansko sezono," ocenjuje Krmov trener Tone Tiselj.

 

 

Trenet Tiselj v primerjavi z oktobrsko tekmo v Ljubljani v igri Skandinavk ne pričakuje večjih sprememb. "Čaka nas težka in kakovostna tekma, mi pa moramo igrati na višji ravni kot doma. To je edina pot do uspeha. Švedinje Igrajo lep, preprost rokomet. To je ekipa deklet, ki so po starostno precej skupaj, skupaj so odraščala, motiv pa je neprimerno višji kot v preteklosti. Energetski potencial je na višji ravni, svoje pa doda občinstvo," poudarja strateg slovenskih prvakinj.

 

 

Trener Tiselj na Švedskem verjetno ne bo mogel računati na krožno napadalko Oano Maneo, ki ima težave z bolečinami v križu. "Najbolj pomembno je, da popravimo obrambo. Mi smo letos že igrali dve tekmi s Sävehofom. Obe smo zmagali, a na obeh igrali zelo slabo v obrambi. Obramba in vračanje je ključ do uspeha. Ponoviti pa moramo tudi disciplinirano in potrpežljivo igro v napadu, kot smo jo pokazali proti njim na prvi tekmi, pa tudi proti Leipzigu in na zadnji tekmi proti Metzu," meni Tiselj.

 

 

Z oceno, da je Sävehof zelo kakovostna ekipa, se strinja tudi Krimova igralka in črnogorska reprezentantka Andjela Bulatović. "Po uvodnem porazu proti nam so Švedinje dosegle tri zmage zapored - enkrat so premagale Metz, dvakrat pa Leipzig. To je dokaz, da so vedno boljše, da se dvigujejo iz tekme v tekmo in da nas na gostovanju čaka težko delo," se zaveda Andjela Bulatović, ki prav tako pravi, da zmaga na prvi tekmi v Stožicah ne pomeni nič.

 

 

Bulatovićeva pred nedeljsko tekmo opozarja, da je potrebno v igri odpraviti napake in slabosti s prejšnjih evropskih tekem. "To se nanaša predvsem na obrambo, ki je ključ do uspeha na Švedskem. Moramo jo dvigniti na še višji nivo, postati mora zares granitna. Ob takšni obrambi bomo lahko izpeljale veliko (pol)protinapadov in dosegale lahke zadetke. Prepričana sem, da smo tega sposobne," dodaja 26-letna Bulatovićeva.

 

 

Tekma Sävehof - Krim Mercator bo v nedeljo, 10. novembra 2013, ob 16. uri. Sodila jo bosta Portugalca Duarte Santos in Ricardo Fonseca, delegat pa bo Danec Henrik La Cour Laursen.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14