9. 11. 2013

GEN-I Zagorje na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF izgubilo na Slovaškem

Rokometašice ekipe GEN-I Zagorje so na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF gostovale pri ekipi Iuventa Michalovce na Slovaškem. Domače igralke so zmagale z 31:24 (14:13), povratna tekma pa bo v nedeljo, 17. novembra 2013, v Sloveniji.

 

 

IUVENTA MICHALOVCE - GEN-I ZAGORJE 31:24 (14:13)

 

 

Michalovce - Dvorana Chemkostav Arena, gledalcev: 1200, sodnika: Alijev in Agakišijev (oba Azerbajdžan).

 

 

Iuventa Michalovce: Kiridžić 4, Holešova, Piskayova, Marković 3, Szöllösiova 8, Rebičova 5, Vargova, Gubikova, Gerič, Hornakova 5, Wollingerova, Trebuhova 6, Medvedova, Kovaličkova.

 

 

GEN-I Zagorje: Pikl, Mrmolja 2, Ljubas 4, Rebolj 1, Ugrin 6, Okleščen 4, Perić, Bratec, Ferfolja 2, Zubak, Jeglič, Golčar, Valjavec, Gregorc, Mitruševska 5.

 

 

Sedemmetrovke: Iuventa Michalovce 5 (5), GEN-I Zagorje 2 (2).

 

 

Izključitve: Iuventa Michalovce 4 minute, GEN-I Zagorje 4 minute.

 

 

 

Rokometašice iz Zagorja so na Slovaškem na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF doživele hud poraz. Toda pred njimi je še povratna tekma, ki bo v nedeljo, 17. novembra, v Zagorju ob Savi, na njej pa bodo morale aktualne slovenske podprvakinje nadoknaditi sedem zadetkov minusa iz mesta Michalovce.

 

 

Izbranke Bojana Voglarja (na 750 kilometrov dolgo pot so odpotovale s tremi kombiji) so bile v prvem polčasu povsem enakovredne gostiteljicam, saj so prvi polčas izgubile le z zadetkom razlike (13:14). Toda v drugi polovici tekme v bližini Košic na vzhodu Slovaške so Zagorjanke močno popustile.

 

 

Ekipa iz vzhodnega dela Slovaške - zanjo nastopa tudi Slovenka Laura Gerič (ena izmed sedmih tujk) - je v nadaljevanju povsem zagospodarila na igrišču. Ob bučni podpori 1200 gledalcev si je slovaška ekipa, ki je v zadnjih treh sezonah trikrat osvojila naslov državnih prvakinj, pred povratno tekmo v Sloveniji priigrala velikih sedem golov prednosti.

 

 

V slovenski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Pia Ugrin s šestimi in Neža Mitruševska s petimi goli, v slovaški pa je blestela Terezia Szölloösiova, ki je dosegla osem zadetkov.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA ŽENSKE - SEZONA 2013/14