1. 12. 2013

Mariborčani na povratni tekmi v Taboru premagali Slovake, a izpadli iz evropskega pokala EHF

Rokometaši Maribora Branika so na povratni tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF v dvorani Tabor premagali Tatran iz Prešova s 30:28 (12:11). Kljub temu so Mariborčani izpadli iz nadaljnjega tekmovanja, kajti Slovaki so na prvi tekmi slavili s 34:26.

 

 

MARIBOR BRANIK - TATRAN PREŠOV 30:28 (12:11)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 1400, sodnika: Horvath in Marton (oba Madžarska).

 

 

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Malinović, Žmavc 2, Jamnik, Poklar 4, Razgor 1, Kodrin, Hrastnik 2, Fidel, Zarabec 7, Kleč 5, Sok 9.

 

 

Tatran Prešov: Krupa, Verkić, Rabek, Hruščak, Hrstka 3, Krok 5, Krištopans, Radčenko 1, Tumidalsky 2, Urban 6, Čip, Guzy 3, Pejović 2, Antl 6, Paleš.

 

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (3), Tatran Prešov 3 (3).

 

 

Izključitve: Maribor Branik 2 minuti, Tatran Prešov 6 minut.

 

 

 

Mariborčanom ni uspelo ponoviti podviga iz prejšnje sezone in se znova uvrstiti v skupinski del pokala EHF. Po porazu na prvi tekmi proti Tatranu v Prešovu z osmimi zadetki razlike so pred domačimi gledalci sicer premagali Slovake, a so se gostje s skupnim izidom 62:56 veselili uspeha v tretjem krogu.

 

 

Izbranci domačega trenerja Marka Šibile so si v 23. minuti priigrali dva zadetka prednosti (10:8), v predzadnji minuti tega dela igre pa prvič tudi tri (12:9). Toda končnica prvega polčasa je pripadla Slovakom, ki so dosegli dva zadetka zapored in na odmor odšli samo z minus ena (11:12).

 

 

Na začetku drugega polčasa so si Štajerci priigrali dva gola prednosti (17:15), navzlic izjemnemu trudu in zgledni bojevitosti pa niso naredili kakovostnega premika v svoji igri. Kakovostni rokometaši iz Prešova, ki so izkušnje nabirali tudi v evropski ligi prvakov, enostavno niso dovolili presenečenja, v 48. minuti so po zaostanku z 19:21 znova izenačili na 22:22.

 

 

Mariborčani so v končnici tekme vendarle stisnili zobe in se od mednarodnega tekmovanja poslovili z zmago. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Tadej Sok z devetimi in Miha Zarabec s sedmimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Jure Vran, ki je zbral 16 obramb.

 

 

Poleg Tatrana iz Prešova so se v skupinski del uvrstili tudi danski Skjern, španski Reale Ademar Leon, francoski Chambery, Nantes in Montpellier, nemška Füchse Berlin in Hannover, madžarski Pick Szeged, makedonski Zomimak, portugalski Sporting, romunska Constanta, švedska Kristianstad in Lugi ter slovaški Hlohovec.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14