14. 12. 2013

Krško - Maribor Branik 23:31 (7:15)

Maribor Branik je v 16. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške prepričljivo zmagal na gostovanju v Krškem. Štajerci so povsem nadigrali Krčane z osmimi zadetki razlike, končni izid pa je bil 31:23 (15:7).

KRŠKO - MARIBOR BRANIK 23:31 (7:15)

Krško - Dvorana SŠ Krško, gledalcev: 200, sodnika: Kočevar (Ribnica) in Lesar (Ljubljana).

Krško: Polutnik, Miklavčič 5, Jazbec 5, Dular 1, Ban 1, Dimc 1 (1), Cerjak, Sobotič 3, Žitnik, Kučič, Majerle 1, Čanžar 4 (2), Koprivc 1, Vovk, Zoran 1, Omerzel.

Maribor Branik: Škalički, Štefanič, Malinovič, Žmavc, Jamnik 7, Poklar, Vran, Razgor 7, Kodrin 1 (1), Čudič, Hrastnik 3, Fidel 1, Zarabec 7 (3), Kleč 5, Sok.

Sedemmetrovke: Krško 8 (3), Maribor Branik 4 (4).

Izključitve: Krško 6 minut, Maribor Branik 8 minut.

Mariborčani so bili pred tekmo z desetouvrščenimi Krčani favoriti in to vlogo na koncu tudi upravičili. Maribor tako z 12. prvenstveno zmago ostaja tesno za petami drugouvrščenega Celja, ki je doslej zbralo le točko več.

Domačim so gosti pobegnili že na začetku s 3:0, po delnem izidu 9:1 sredi prvega polčasa pa so ušli že na 13:4 in Krško že takrat ni imelo več pravih možnosti. Polčas so Mariborčani dobili za osem golov (15:7).

Podobno je bilo tudi nadaljevanje. Na krilih razpoloženih Grege Jamnika, Simona Razgorja in Mihe Zarabca, vsi so tekmo končali s po sedmimi goli, je štajerska ekipa brez težav obdržala prednost.

Domači bližje kot do petih golov zaostanka niso prišli (20:25 in 23:28), k temu pa je prispevala tudi slaba realizacija sedemmetrovk (le tri izkoriščene od osmih) oziroma dobro razpoloženi vratar gostov Jure Vran, saj je ustavil štiri strele s sedmih metrov. Pri domačih sta po pet golov dosegla Tomaž Miklavčič in Boris Jazbec.

Mariborčani se bodo v naslednjem krogu v sredo, 18. decembra, doma pomerili z Ivančno Gorico, Krško bo ta dan gostovalo pri Krki.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14