5. 1. 2013

V drugem krogu turnirja na Danskem slovenski rokometaši boljši od reprezentance Tunizije

Po zmagi proti Črni gori (31:26) v prvem krogu mednarodnega turnirja na Danskem je bila moška članska reprezentanca Slovenije uspešna tudi v drugem. Slovenski rokometaši so v Aalborgu premagali reprezentanco Tunizije z 28:23 (17:10). Na drugi tekmi je Danska nadigrala Črno goro z 38:21 (18:7).

SLOVENIJA - TUNIZIJA 28:23 (17:10)

Aalborg - Dvorana Gigantium Arena, gledalcev: 2000, sodnika: Poulsen in Mortensen (oba Danska).

Slovenija: Prošt, Škof, Bombač, Bilbija 2, Dobelšek 3, Kavtičnik 4, Bezjak 2, Dolenec 4, Skube, Bundalo 2, M. Žvižej 1, L. Žvižej, Gaber 3, Zorman, Marguč 4, Razgor, Gajić 3.

Tunizija: Sfar, Hedui 2, Tumi 1, Garbi 1, Tej 2, Tuati 2, Susi, Banur 1, Aluini, Magaiez, Helal, Jaluz 1, Maref 2, Sanai 2, Ben Salah 1, Bughanmi 5, Hosni 2, Čuiref 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Tunizija 4 (4).

Izključitve: Slovenija 8 minut, Tunizija 12 minut.

Slovenska izbrana vrsta je po slavju nad Črno goro na Danskem dosegla še drugo zmago. Slovenci, ki jih pred nastopom na svetovnem prvenstvu v Španiji čaka le še nedeljski obračun z gostitelji turnirja Danci v Aarhusu (ob 17.10), so temelje zmage proti Tuniziji postavili že v prvem polčasu, ki so ga dobili za sedem golov (17:10), v drugem pa tekmece ves čas držali na varni razdalji.

Selektor Boris Denič je tekmo začel s Primožem Proštom v vratih, v polju pa so bili Jure Dobelšek, Dragan Gajić, Jure Dolenec, Marko Bezjak, Nenad Bilbija in Matej Gaber. Slovenska vrsta je takoj od začetka prevzela pobudo in ob dobri obrambi stalno poviševala prednost. V deseti minuti je vodila s 5:3, v 20. že z 11:7, polčas pa končala z velikimi sedmimi goli razlike (17:10).

V drugi polčas je Slovenija krenila z enako postavo kot v prvi del, le da je Gašper Marguč igral namesto Gajića (ta je igral le prvih 15 minut). Tudi ta postava je Tunizijce (v drugem polčasu so Slovence skušali ustaviti z obrambno različico 3-2-1) držala na varni razdalji, po petih minutah še vedno imela sedem golov naskoka, v 42. minuti pa je povedla že z 22:14.

Nato so Tunizijci, osmi na lanskih olimpijskih igrah v Londonu, posegli po minuti odmora. V končnici tekme so se Tunizijci v 55. minuti z dvema igralcema več še približali na štiri zadetke zaostanka (22:26), vendar slovenske zmage niti za trenutek niso resno ogrozili.

Pri Sloveniji, ki je vso tekmo v obrambi igrala s sistemom 6-0, tokrat niso zaigrali Uroš Zorman, Luka Žvižej in Sebastian Skube, medtem ko je Primož Prošt branil večino tekme, v zadnjih 15 minutah pa ga je zamenjal Gorazd Škof. Najboljši strelci pri Sloveniji so bili Gašper Marguč, Vid Kavtičnik in Jure Dolenec s po štirimi goli.

V nedeljo, 6. januarja, se bo Slovenija pomerila z gostitelji za kočno prvo mesto na letošnjem turnirju. Tekmi zadnjega (tretjega) kroga bosta v Aarhusu.

SPORED IN IZIDI MEDNARODNEGA TURNIRJA NA DANSKEM:

Petek, 4. januar 2013 (Skjern):

Slovenija - Črna gora 31:26 (14:8)

Danska - Tunizija 30:29 (15:16)

Sobota, 5. januar 2013 (Aalborg):

Slovenija - Tunizija 28:23 (17:10)

Danska - Črna gora 38:21 (18:7)

Nedelja, 6. januar 2013 (Aarhus):

ob 15.10: Tunizija - Črna gora

ob 17.10: Danska - Slovenija