2. 2. 2013

Zagorjanke na prvi tekmi osmine finala pokala EHF izgubile proti danski ekipi Midtjylland

Rokometašice ekipe GEN-I Zagorje so izgubile prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF proti danskemu Midtjyllandu z 28:31 (16:14). Piovratna tekma (prav tako v Zagorju ob Savi) bo v nedeljo, 3. februarja, ob 17. uri.

 

 

MIDTJYLLAND - GEN-I ZAGORJE 31:28 (14:16)

 

Zagorje ob Savi - Športna dvorana, gledalcev: 900, sodnici: Praštalo in Todorović (obe BiH).

 

Midtjylland: Theilgaard Hansen, Englert, Brogger Led, Olsen, Mogensen, Bejder, Thorsgaard 1, Jörgensen 5, Woller 5, Troelsen 8 (3), E. Jensen, T. Jensen, Groot 5, Möller 3, Ostergaard 4 (3).

 

GEN-I Zagorje: Pikl, Perić, Petek, Mrmolja, Feldin, Irman 5, Gojković 1, Rebolj 5, Ugrin 11 (10), Okleščan 1, Bratec, Ferfolja, Jeglič, Golčar, Ljubas 3, Mitruševska 2.

 

Sedemmetrovke: Midtjylland 6 (6), GEN-I Zagorje 11 (10).

 

Izključitve: Midtjylland 10 minut, GEN-I Zagorje 6 minut.

 

 

Zagorjanke so dobro opravile svoje delo na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala EHF. Tri četrtine tekme so bile povsem enakovredne trenutno vodilnim igralkam v kakovostni danski ligi, poškodba prve vratarke Andree Perić in nekaj minut slabše igre pa so jih v zadnjih petnajstih minutah stale odmevne zmage.

 

 

Športna dvorana v Zagorju je bila napolnjena do zadnjega kotička, okoli devetsto gledalcev pa je videlo bojevito in srčno predstavo domačih rokometašic. V prvem polčasu in do polovice drugega je kazalo na senzacijo, saj so si izbranke domačega trenerja Bojana Voglarja nekajkrat priigrale dva do tri gole prednosti.

 

 

Gostiteljice so favorizirane tekmice nadzorovale do 45. minute, po poškodbi vratarke Perićeve pa izgubile stik s tekmicami. Danke so najprej izenačile na 23:23, v prelomnih trenutkih napetega dvoboja pa se je izkazala tudi nemška vratarka Sabine Englert, ki je z odličnimi posredovanji zaklenila svoja vrata.

 

 

V domači ekipi (Zagorjanke so bile uradno v vlogi gostij) je bila strelsko najbolj razpoložena Pia Ugrin, ki je dosegla 11 golov, od tega deset po sedemmetrovkah. Neli Irman in Janja Rebolj sta jih prispevali po pet, pri Midtjyllandu pa je Trine Troelsen dosegla osem golov.