2. 2. 2013

Krško - Celje Pivovarna Laško 17:27 (8:17)

Zadnjeuvrščenio Krško je v 18. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške doživelo nov poraz. Igralci Celja Pivovarne Laško so v Krškem zmagali z desetimi zadetki razlike, končni izid pa je bil 27:17 (17:8).

 

 

 

 

KRŠKO - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 17:27 (8:17)

 

 

Krško - Športna dvorana, gledalcev: 400, sodnika: Štrigl in Ocvirk (oba Velenje).

 

Krško: Žitnik, Imperl, Vovčko, Bračun, Cehte 3, Franko 1, Dular, Ban, Kodrič 1, Kučič 3, Dimc, Ferkulj 3, Majerle, Čanžar 6 (3), Koprivc, Škoflek.

 

Celje Pivovarna Laško: Skok, Verdinek 1, Blagotinšek 4, Marguč, Malus 1, Janc 6 (1), Razgor 1 (1), Toskić, Ranevski 4, Skube, Zelenović 3, Žabič, Mačkovšek 6 (2), Lekai 1, Žvižej, Kastelic.

 

Sedemmetrovke: Krško 7 (3), Celje Pivovarna Laško 5 (4).

 

Izključitve: Krško 4 minute, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

 

 

 

Celjski rokometaši so v Krškem osvojili nov par točk, za vodilnimi Velenjčani pa še vedno zaostajajo tri točke. Izbranci gostujočega trenerja Vladana Matića so vse dvome o zmagi razrešili v prvem polčasu. Gostitelji so se jim sprva dokaj enakovredno zoperstavili, po izidu 8:10 pa se jim je povsem ustavilo, gosti pa so z delnim izidom 7:0 na polčasu vodili s 17:8.

 

 

Matić je po naporni reprezentančni akciji v Španiji, kjer je Slovenija zasedla sijajno četrto mesto, nekoliko spočil Sebastiana Skubeta, Luko Žvižeja, Gašperja Marguča in Srba Alema Toskića, nekoliko manj pa mladega Boruta Mačkovška, ki je menda tik pred podpisom pogodbe z nemškim Flensburgom.

 

 

Visokorasli zunanji igralec je Krčanom nasul šest golov, toliko zadetkov sta dosegla tudi njegov krilni soigralec Blaž Janc ter domači rokometaš Franci Čanžar.

 

 

Celjska zasedba bo v sredo, 6. februarja, na domačem igrišču gostila Ribnico Riko hiše, Krško pa v soboto, 9. februarja, igralo v Sevnici.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13