3. 2. 2013

Osmina finala pokala EHF: Zagorjanke še drugič doma izgubile proti Dankam in izpadle

Po sobotnem porazu proti Midtjyllandu (28:31) pred domačimi gledalci so rokometašice GEN-I Zagorja izgubile tudi povratno tekmo osmine finala pokala EHF. Gostje z Danske so zmagale z 28:22 (15:9), Zagorjanke pa so izpadle iz nadaljnjega tekmovanja.

 

 

GEN-I ZAGORJE - MIDTJYLLAND 22:28 (9:15)

 

 

Zagorje ob Savi - Športna dvorana, gledalcev: 900, sodnici: Praštalo in Todorović (obe BiH).

 

GEN-I Zagorje: Pikl, Perić, Petek, Mrmolja 3 (2), Feldin, Irman 5, Gojković 1, Rebolj, Ugrin 2 (1), Okleščen 2, Bratec 3, Ljubas 4, Ferfolja, Jeglič, Golčar, Mitruševska 2.

 

Midtjylland: Theilgaard Hansen, Englert, Brogger Led 1, Olsen 1, Mogensen, Bejder 1, Thorsgaard 3, Jörgensen 4, Woller 3, Troelsen 5 (3), E. Jensen, T. Jensen, Groot 4 (1), Möller 3, Ostergaard 3.

 

Sedemmetrovke: GEN-I Zagorje 6 (3), Midtjylland 5 (4).

 

Izključitve: GEN-I Zagorje 4 minute, Midtjylland 10 minut.

 

 

 

Kljub temu, da so Zagorjanke obe tekmi osmine finala igrale pred polnimi domačimi tribunami, so na koncu morale priznati premoč vodilni ekipi danskega prvenstva. Če so bile Slovenke na sobotnem obračunu povsem blizu Midtjyllandu, pa je slednji danes praktično vso tekmo nadzoroval dogajanje in zasluženo prišel v četrtfinale.

 

 

Danke so že od začetka pokazale, da bo tokrat drugače kot na sobotni tekmi. Vratarka gostij je že v uvodnih minutah "zaklenila" svoja vrata, njene soigralke pa so v napadu hitro prišle do otipljive prednosti z 10:5.

 

 

Slovenkam se je na tekmi še uspelo približati na 16:18. Toda česa več jim tokrat boljše danske igralke, ki so po mnenju domačega tabora imele tudi malce sodniške pomoči, niso dopustile.

 

 

Pri domačinkah je bila najboljša strelka Neli Irman s petimi goli, pri gostjah pa je enako število zadetkov zabila Trine Troelsen.