6. 2. 2013

Gorenje na derbiju 19. kroga v 1. NLB Leasing ligi v Velenju visoko premagalo koprski Cimos

Na derbiju 19. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se v Rdeči dvorani v Velenju pomerila Gorenje in Cimos iz Kopra. Derbi se je končal z zmago aktualnih slovenskih prvakov pod vodstvom trenerja Branka Tamšeta, ki so slavili s 35:28 (20:15).

 

 

 

GORENJE VELENJE - CIMOS KOPER 35:28 (20:15)


 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 800, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 7 (2), Bezjak 11, Pucelj, Dolenec 7, Cingesar 1, Ovniček 1, Cehte 4, Miklavčič 1, Gaber 1, Golčar, Dobelšek, Gams, Bajram 2, Dujmović.

 

Cimos Koper: Darovec, Vran, Dobelšek 3, Grzentič, Brumen 8 (4), Bombač 1, Krivokapić 3, N. Poklar, Hrastnik, Konečnik, Rapotec 3, Manojlović 3, Gavranović 2, Bundalo 3, Bošković, Osmajić 2.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (2), Cimos Koper 4 (4).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 6 minut, Cimos Koper 2 minuti.

 

 

 

Velenjski rokometaši so v osrednji tekmi 19. kroga zanesljivo premagali Koprčane. Za obe ekipi je bil dvoboj v Rdeči dvorani zadnji preizkus znanja pred mednarodnima obračunoma konec tega tedna: velenjska ekipa bo v osmem krogu lige prvakov gostila makedonski Metalurg iz Skopja, koprska pa v prvem krogu skupinskega delu pokala EHF špansko zasedbo Naturhouse La Rioja.

 

 

Velenjsko-koprski obračun je bil večji del prvega polčasa povsem izenačen, po izidu 13:13 pa so izbranci domačega stratega Branka Tamšeta odločno pohodili stopalko za plin in na veliki odmor odšli s prednostjo petih zadetkov (20:15).

 

 

V drugem polčasu so se Koprčane na vse kriplje trudili ujeti gostitelje, a se jim namera ni posrečila. V zadnji četrtini tekme so se približali na tri gole zaostanka (26:29), nato pa so gostitelji znova zaigrali bolj odločno in dosegli 18. zmago v prvenstvu, Koprčani pa doživeli četrti poraz.

 

 

Ekipa z Obale navkljub drugemu zaporednemu porazu ostaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice, a zdaj si ga deli z mariborskim Branikom. Obe ekipi za vodilnim Gorenjem zaostajata osem, za drugouvrščenim Celjem pa pet točk.

 

 

Na tekmi v Rdeči dvorani je pri gostiteljih blestel Marko Bezjak, ki je dosegel enajst golov, po sedem sta jih prispevala Jure Dolenec in Fahrudin Melić. Pri Koprčanih je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen z osmimi goli.

 

 

Velenjska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri trebanjskem Trimu, koprska pa bo gostila Istrabenz Pline Izolo. Obe tekmi bosta v sredo, 13. februarja.

 

 

 

 

TRENUTNI VRSTNI RED:

 

 

Gorenje Velenje - 36 točk

 

 

Celje Pivovarna Laško - 33 točk

 

 

Cimos Koper in Maribor Branik - po 28 točk

 

 

Trimo Trebnje (dve tekmi manj) - 18 točk

 

 

Krka Novo mesto (tekma manj) - 17 točk

 

 

SVIŠ Pekarna Grosuplje (tekma manj) - 15 točk

 

 

Ribnica Riko hiše - 14 točk

 

 

Istrabenz Plini Izola (tekma manj) - 12 točk

 

 

Jeruzalem Ormož (tekma manj) - 10 točk

 

 

Sevnica (tekma manj) - 6 točk

 

 

Krško (tekma manj) - 3 točke.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13