6. 2. 2013

Istrabenz Plini Izola - Maribor Branik 21:23 (13:10)

Rokometaši Maribora Branika so v 19. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške zmagali na gostovaju v Izoli. Domačo ekipo Istrabenz Plini Izola so Mariborčani po preobratu v drugem polčasu premagali s 23:21 (10:13).

 

 

 

 

ISTRABENZ PLINI IZOLA - MARIBOR BRANIK 21:23 (13:10)


 

Izola - Športna dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Ocvirk in Štrigl (oba Velenje).

 

Istrabenz Plini Izola: Gregorčič, Ponikvar, Jurič 2, Jelovčan, Dolenc, Gorela 6, Božič 5 (2), Kojić 1 (1), Bubnič, Čosić, Redžić, Fidel 4, Smolnik 1, Ponikvar 2, Kević.

 

Maribor Branik: Čudič, Štefanič, Mirković 2, Tarabochia, Svalina 1, Oštir 1, Špelić 8, Špende, Razgor 1, Pučnik, Pešić, Zarabec 4 (3), Šoštarič 3, Sok 2, Šimič 1, Mlakar.

 

Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 4 (3), Maribor Branik 4 (3).

 

Izključitve: Istrabenz Plini Izola 12 minut, Maribor Branik 8 minut.

 

Rdeči karton: Čosić (Istrabenz Plini Izola, 60. minuta).

 

 

 

Mariborska zasedba je v petih dneh že drugič gostovala na Obali, po sobotnem zmagoslavju v Kopru pa je danes slavila še v Izoli in na lestvici ujela tretjeuvrščeni Cimos. Za zasedbo iz štajerske prestolnice sta dve zmagi na vročih primorskih rokometnih igriščih lepa spodbuda pred sobotno uvodno tekmo v skupinskem delu pokala EHF z dansko ekipo Tvis Holstebro.

 

 

Primorsko moštvo je v prvem in večji del drugega polčasa pošteno namučilo favorizirano ekipo iz Maribora. Izbranci domačega trenerja Boruta Hrena so imeli popoln nadzor nad svojimi tekmeci, tik pred koncem prvega dela so povedli s 13:9, v prvi polovici drugega polčasa pa celo na + 5 (17:12 in 18:13).

 

 

V zadnjih petnajstih minutah so gosti zaigrali odločno in nadoknadili visok zaostanek. Do sklepnih trenutkov tekme je bilo izjemno napeto, po zadnjem izenačenju na 21:21 pa sta zmagovita gola za goste dosegla Rok Šimič in Miha Zarabec iz sedemmetrovke.

 

 

V izolski ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Gorela s šestimi goli, Peter Božič jih je prispeval pet. V mariborskem moštvu je bil strelsko najbolj razpoložen Nikola Špelić z osmimi zadetki, Miha Zarabec pa je dosegel štiri gole.

 

 

Izolska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri koprskem Cimosu, mariborska pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta v sredo, 13. februarja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13