8. 2. 2013

Velenjčani v osmem krogu evropske lige prvakov v Rdeči dvorani gostijo Metalurg iz Skopja

V osmem krogu v evropski ligi prvakov čaka rokometaše Gorenja težka naloga. V soboto, 9. februarja 2013, ob 16.30 bodo v Rdeči dvorani gostili Metalurg iz Skopja, s katerim si Velenjčani delijo drugo mesto z desetimi točkami.

 

 

Velenjska zasedba, ki si je že zagotovila nastop v osmini finala, bo v soboto v Rdeči dvorani gostila izjemno močni makedonski Metalurg iz Skopja, za katerega igrata tudi nekdanja slovenska reprezentanta Renato Vugrinec in Miladin Kozlina. Izbranci Branka Tamšeta so v generalki za mednarodni dvoboj zanesljivo premagali koprski Cimos, novi točki načrtuje tudi na sobotnem obračunu.

 

 

"Časa za pripravo ni veliko, vendar smo se že navadili na tovrstno časovno stisko. Gostili bomo kakovostno ekipo, ki nas je na prvi tekmi v Skopju zasenčila v prvem polčasu. Za Metalurg nastopa kar devet makedonskih reprezentantov, če temu prištejemo še izvrstnega srbskega vratarja Darka Stanića, Kozlino in Vugrinca, potem dobimo kakovosten in močan paket. Potrebno se je zavedati, da nevarnost na naša vrata preti z vseh strani," opozarja trener Branko Tamše.

 

 

Pred sobotnim obračunom v Šaleški dolini trener Tamše dodaja: "Iz zunanje vrste so najbolj nevarni Naumče Mojsovki, Vugrinec in Kozlina, ki lahko zabijejo od daleč, prav tako pa imajo dobro izdelano tranzicijo na črto. Imajo tudi dva močna krožna napadalca, Črnogorca Mladena Rakčevića in Vanča Dimovskega, ki sta kljub svoji nizki rasti zelo iznajdljiva in okretna. Igrajo klasično 6-0 obrambo iz katere prehajajo v hitre protinapade, in če jim to onemogočimo, potem smo naredili velik korak k zmagi."

 

 

"Čaka nas težka tekma. Na naš parket prihaja skopski Metalurg, ki nam je na prvi tekmi nadel rogove, zato je zdaj čas, da jim vrnemo milo za drago. Za pripravo imamo na voljo dva dni in analiza nasprotnika bo ključnega pomena. Zavedamo se, da vse izhaja iz obrambe, če ponovimo našo predstavo z zadnje tekme s Koprom in dodamo še nekaj malega, potem lahko računamo na zmago. Prvi obračun v Skopju nam je podal določene odgovore, a dejstvo je, da moramo biti zbrani vseh šestdeset minut, le v tem primeru se lahko nadejamo novih točk," je dodal reprezentančni krožni napadalec Matej Gaber.